Μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί με έναν νεκρό απεργό πείνας στα χέρια, η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε μια πρώτη υποχώρηση, μεταφέροντας τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηγγέλου στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο απεργός διέκοψε την απεργία δίψας και συνεχίζει μόνο την απεργία πείνας. Είναι μια πρώτη σημαντική νίκη, η οποία όμως πρέπει να ακολουθηθεί από την οριστική μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κατάσταση της υγείας του αναρχικού απεργού πείνας ωστόσο βρίσκεται σε οριακό σημείο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση των γιατρών του νοσοκομείου Σερρών, στο οποίο νοσηλευόταν μέχρι τώρα. Ο Θ. Χατζηαγγελου προχώρησε σ’ αυτού του τύπου τη διαμαρτυρία λόγω της αυθαίρετης, αιφνίδιας μεταγωγής του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας. Απεργία πείνας συμπαράστασης στο Χατζηαγγέλου είχαν ξεκινήσει οι Λ. Βουγιουκλάκης και Φ. Δασκαλάς και τώρα ακολουθούν οι Γ. Μιχαηλίδης, Κ. Δημαλέξης, Ι. Ροδόπουλος. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών με ανακοίνωσή της δηλώνει τη συμπαράστασή της στον απεργό πείνας και δίψας, αρνείται να προβεί σε αναγκαστική σίτισή του και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του.

Η κρατική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα για άλλη μια φορά ξεδιπλώνεται μπροστά σ’ έναν όμηρό της, δείχνοντας, ιδίως επί των ημερών της σημερινής ακροδεξιάς κυβέρνησης, ότι βιώνουμε μια δυστοπία αντιδραστικών τεράτων. Ακόμη μια φορά ένας φυλακισμένος άνθρωπος, που αυτήν την στιγμή μπορεί να αντιτάξει μόνο το σώμα του, γίνεται έρμαιο του χυδαίου ρεβανσισμού της κρατικής εξουσίας, καθώς επί της ουσίας είναι ένας πολιτικός κρατούμενος που πληρώνει ότι αντιτάχθηκε σ’ αυτήν, ενώ η υπόλοιπη κοινωνία γίνεται δέκτης του μηνύματος ότι οφείλει να συμμορφωθεί αλλιώς θα παταχθεί. Η επιβεβαίωση της κατασταλτικής επωδού ήταν η βίαιη αστυνομική εισβολή και οι 29 συλλήψεις στη συμβολική ανακατάληψη της παλιάς κατάληψης της «terra incognita» στη Θεσσαλονίκη ως πράξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας.

Για να μην μείνει ο Χατζηαγγέλου με μοναδικό όπλο το σώμα του και καθώς το πάθος για τη λευτεριά δεν μπορεί να νικήσει από μόνο του τον κρατικό κανιβαλισμό, οι δυνάμεις του αντικαπιταλιστικού και εργατικού κινήματος οφείλουν να πάρουν έμπρακτη θέση, όπως η ένωση νοσοκομειακών γιατρών στις Σέρρες, και να βγουν μπροστά στον αγώνα για την ικανοποίηση τού αιτήματός του, πριν να είναι πολύ αργά για όλους και όλες μας.

 

∙Άμεση οριστική μεταφορά του Θάνου Χατζηαγγέλου στον Κορυδαλλό

∙Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης

∙Κατάργηση του νέου σωφρονιστικού κώδικα

 

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2023/01/roci-logo-1.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2023/01/roci-logo-1-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί με έναν νεκρό απεργό πείνας στα χέρια, η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε μια πρώτη υποχώρηση, μεταφέροντας τον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηγγέλου στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο απεργός διέκοψε την απεργία δίψας και συνεχίζει μόνο την απεργία πείνας....