Ανακοίνωση της Κλαδικής Τεχνών & Θεαμάτων σχετικά με την κωλυσιεργία του  ΔΣ του ΣΕΗ να κλιμακώσει τους αγώνες

Το ΣΕΗ, σε συνάντηση με το υπουργείο πολιτισμού, ζήτησε την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος που ακυρώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών. Δεν υπήρξε καμία ξεκάθαρη απάντηση. Εδώ και μέρες, εργαζόμενοι κι εργαζόμενες διαβάζουνε το κείμενο του ΣΕΗ στα θέατρα που δουλεύουν, προσπαθώντας να ενημερώσουνε το κοινό για αυτή τη νέα ύπουλη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Υπάρχει μια έντονη κίνηση κι αναβρασμός και όλοι οι εργαζόμενοι/ες επαγρυπνούν.

Πριν πέντε ημέρες, το ΔΣ του ΣΕΗ ανακοίνωσε -χωρίς να καλεί καμία γενική συνέλευση- ότι θα πάει σε απεργία διαρκείας…μετά τις γιορτές. Εύλογα μας γεννάται η απορία: ποιες γιορτές; Πότε;  Μήπως θα ήταν καλό να υπάρχει μια σαφής ημερομηνία όταν μιλάμε για απεργία διαρκείας; Και γιατί τότε; Αφού τώρα στις γιορτές είναι που θα υπήρχε ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στην αγορά άμα ηθοποιοί και συναφή επαγγέλματα απεργούσαμε. Απορίες που ποτέ δε μπορέσαμε να εκφράσουμε αφού δεν καλέστηκε ποτέ γενική συνέλευση για να τοποθετηθούμε.

Δεν μας εκπλήσσει τόσο η στάση τους. Το ΣΕΗ, εξαιτίας του ΔΣ του και μόνο, έχει ξεχάσει καιρό τώρα τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει ένα σωματείο, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες μέλη που θέλουν να τοποθετηθούν και να αναλάβουν δράση. Το είδαμε στην κατάληψη της Σχολής του Εθνικού και στις συγκεντρώσεις του χώρου μας. Εκατοντάδες κόσμου είναι εκεί και θέλει να κλιμακώσει τον αγώνα και το ΔΣ είναι εμπόδιο στην ελεύθερη έκφραση. Μάλλον αυτό το «θα λογαριαστούμε μετά» έχει μπει βαθιά μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχει μετατραπεί σε «θα λογαριαστούμε εμείς για χάρη σας», κι εν τέλει δεν λογαριάζεται κανείς και καμία. Αν συνεχίσει έτσι το ΔΣ το ΣΕΗ δεν θα το θεωρούμε απλώς ανεύθυνο κι αδιάφορο, αλλά συνυπεύθυνο στην οικονομική κρίση και στην υποτίμηση των ζωών μας. Αν δεν θέλει το ΔΣ να καλέσει γενική συνέλευση και να δώσει βήμα στον εργαζόμενο κόσμο που βλέπει τα εργασιακά του να καταρρακώνονται, τότε μάλλον είναι απέναντι.

Θα επιλέξουμε να σταθούμε εκεί, με εργαζόμενες και εργαζόμενους που από 17/12 είναι ανιδεικευτοι εργάτες και εργάτριες.
Ας τελειώνουμε λοιπόν με τα γιορτινά ευχολόγια και ας βγούμε μπροστά να διεκδικησουμε ό,τι μας ανήκει .
– ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

– ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

– ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

-ΟΧΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΔΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΗ  ΤΩΡΑ

 

 

Κλαδική Τεχνών & Θεαμάτων

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Τεχνών & Θεαμάτων
Ανακοίνωση της Κλαδικής Τεχνών & Θεαμάτων σχετικά με την κωλυσιεργία του  ΔΣ του ΣΕΗ να κλιμακώσει τους αγώνες Το ΣΕΗ, σε συνάντηση με το υπουργείο πολιτισμού, ζήτησε την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος που ακυρώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών. Δεν υπήρξε καμία ξεκάθαρη απάντηση. Εδώ και μέρες, εργαζόμενοι κι εργαζόμενες διαβάζουνε...