Άλλο ένα εργατικό «ατύχημα» – δολοφονία συναδέλφου οικοδόμου είχαμε σήμερα 12 Γενάρη, σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρίας « Εχίνος», στο κέντρο της Αθήνας. Ο συνάδελφος καταπλακώθηκε από μπάζα που έπεφταν στο φρεάτιο του ασανσέρ, από τους πάνω ορόφους! 

Έτσι απλά! Ο συνάδελφος Ελτιόν Γκίκα, ξεκίνησε το πρωί να πάει για το μεροκάματο και δε θα ξαναγυρίσει στο σπίτι του. 

Επειδή σε μια περίοδο ξέφρενης ανάπτυξης για τους κατασκευαστές,  οι χώροι δουλειάς εκτός από κάτεργα που κυριαρχεί η εκμετάλλευση, η εντατικοποίηση, το άγχος, η ανασφάλεια, πρέπει να είναι και θυσιαστήρια ζωών, για τα κέρδη των αφεντικών!

Επειδή οι εργοδότες ξεσαλώνουν ασύδοτα, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. 

Επειδή το νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων, κινείται συνειδητά μέσα στην ασάφεια και τους λύνει  τα χέρια. 

Επειδή τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, κοστίζουν και «κολλάνε» τη δουλειά. Δεν είμαστε τώρα για καθυστερήσεις. Ο χρόνος πιέζει. 

Επειδή οι μηχανισμοί ελέγχου έχουν καταντήσει σφραγίδα. 

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές! Να βάλουμε ένα τέλος στην κρατική και εργοδοτική αλητεία, για να μη βάλουμε άλλες ταφόπλακες εμείς. 

Τα μέτρα ασφαλείας, η τήρηση κανόνων υγιεινής και συνολικά οι συνθήκες ασφαλούς εργασίας, είναι υποχρέωση της εργοδοσίας και κανενός άλλου. 

  • Να μην επιτρέπουμε να παίζουν τη ζωή μας κορώνα γράμματα, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Σταματάμε τη δουλειά, όταν αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνθήκες εργασίας , δεν είναι ασφαλείς. Απαιτούμε να μας αποδοθεί το μεροκάματο .
  • Αυστηροποίηση το πλαισίου για τα μέτρα ασφαλείας, γιατρός εργασίας σε κάθε εργοτάξιο.
  • Να ενεργοποιηθούν άμεσα όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας. 
  • 7ωρη 5μερη εργασία παντού, με πραγματικές αυξήσεις στα μεροκάματα. 
  • Ούτε μια μέρα δουλειάς χωρίς ένσημο, στο ύψος του πραγματικού μεροκάματου. 

Καλούμε την Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας να οργανώσουν άμεσα κινητοποίηση για τις δολοφονίες εργατών και την κήρυξη απεργίας με τα αιτήματα για τα μέτρα προστασίας.  

RocinanteΑνακοινώσεις
Άλλο ένα εργατικό «ατύχημα» - δολοφονία συναδέλφου οικοδόμου είχαμε σήμερα 12 Γενάρη, σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρίας « Εχίνος», στο κέντρο της Αθήνας. Ο συνάδελφος καταπλακώθηκε από μπάζα που έπεφταν στο φρεάτιο του ασανσέρ, από τους πάνω ορόφους!  Έτσι απλά! Ο συνάδελφος Ελτιόν Γκίκα, ξεκίνησε το πρωί να πάει για...