Ανακοίνωση της Α.Π. Ροσινάντε για αντιφασιστική συγκέντρωση, το Family Pride, και την απαγόρευση της διαδήλωσης μας

Το Σαββάτου 6 Ιουλίου μια νέα οργάνωση φασιστοειδών, με όνομα «Family Pride», επιχειρεί να κάνει ένα «οικογενειακό περίπατο» στο Π. Φάληρο, ξεκινώντας από το μνημείο ενός πολεμικού υποβρυχίου και καταλήγοντας στο άγαλμα του «μαρμαρωμένου βασιλιά» Παλαιολόγου. Ο συμβολισμός εδώ είναι ξεκάθαρος: κοντρά στο ΛΟΑΤ Pride, πόλεμος, Βυζάντιο, «χαμένες πατρίδες», κι όλα αυτά υπό το την αιγίδα της αγίας ελληνικής οικογένειας. Το κλασικό μαρκετίστικο κόλπο τους είναι ότι πρόκειται για κάτι «αθώο» και «αυθμόρμητο». Τέτοιες απόπειρες ποτέ δεν είναι από τα κάτω και σχεδόν πάντα έχουν στήριξη από μαχαιροβγάλτες και μαφιόζους του παρακράτους ή και άμεση από κόμματα της βουλής. Μια γρήγορη αναζήτηση στα ιντερνετικά μέσα δείχνει ποια κόμματα στηρίζουν τέτοια επικίνδυνα μορφώματα (Σπαρτιάτες, Νίκη κλπ.). Παράλληλα, τα φασιστοειδή θα προσπαθήσουν να τρέξουν παρόμοιες συγκεντρώσεις στο Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη και στην πλ. Κοράη στον Πειραιά.

Το σχέδιο της ακροδεξιάς να πουλήσει τώρα τον θεσμό της οικογένειας δεν είναι απλά μια συντηρητική στροφή της κοινωνίας, κάτι που αποτυπώνεται παγκοσμίως. Γνωρίζουμε πόσο απαραίτητος είναι ο θεσμός για το κράτος και το κεφάλαιο. Βλέπουν τα παιδιά σα κρέας για τα κανόνια των πολέμων τους και θέλουν να εξασφαλίσουν μια πειθήνια εργατική τάξη που θα δουλεύει 6ήμερα και 10ωρα για τα αφεντικά. Τα κεφάλια του Family Pride μιλάνε για το δημογραφικό ζήτημα και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Μισούν τους μετανάστες και τις μετανάστριες και θέλουν να το παίξουν θύματα, ότι εξαλείφεται ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός τους και ότι εκτοπίζεται η λευκή φυλή. Βέβαια, επειδή έχουν δει ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δεν τσιμπάει στα προφανή φασιστικά τους ιδεώδη, κρύβονται πίσω από την οικογένεια και τα μικρά παιδιά. Φυσικά, ποτέ δεν γίνεται λόγος για το ότι με 700€ μισθό και τέτοια ενοίκια είναι πρακτικά αδύνατον να αναθρέψεις παιδιά. Δεν τους χαλάει η οικονομική κρίση μάλλον. Αντιθέτως, θέλουν να βάλουμε πλάτη και να κάνουμε παιδιά για να σώσουμε τα ντόπια αφεντικά.

Όλα αυτά ενώ το ελληνικό κράτος (ακόμα και με ΝΔ) περνάει νομοσχέδια για γάμους και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, θέλοντας να ενσωματώσει το ΛΟΑΤ κίνημα που τόσο καιρό ήταν εμπόδιο στις πατριαρχικές του αξίες. Ο καπιταλισμός φαίνεται να μπορεί να αγκαλιάσει και τέτοιες οικογένειες, όσο βέβαια είναι μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο ίδιος και μπορεί να τους ασκεί έλεγχο. Από την μία η εξουσία δεν θέλει και να εξαφανίσει τον φασισμό και ό,τι τον γεννά, αλλά θέλει να το παίζει προοδευτική ώστε να μπορεί να ορίζει και τις ζωές αυτών που μέχρι πρότινος ήταν στο περιθώριο. Και ποιος ξέρει, ίσως κάποτε καταφέρει κι η Ελλάδα να έχει έναν ΛΟΑΤ στρατό όπως το Ισραήλ…

Ως ελευθεριακοί/ές, δεν είμαστε απλά κόντρα στην πυρηνική, παραδοσιακή οικογένεια σα παραγωγική μονάδα στον καπιταλισμό. Το όραμά μας είναι νέοι τρόποι οργάνωσης της κοινωνίας και συνεπώς αυτό αναγκαστικά εκτοπίζει τα πατριαρχικά μοντέλα. Προτάσσουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη αντί του πολέμου και δεν βάζουμε πλάτη στην εθνική ανάπτυξη. Δεν είμαστε μόνο κόντρα στην ομοφοβία και την τρανσφοβία, αλλά προσπαθούμε να συσπειρώσουμε την εργατική τάξη χωρίς τα επίπλαστα εμπόδια που θέτει η εξουσία. Γουστάρουμε την διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία κι αυτό το μήνυμα θα περάσουμε στην συγκέντρωσή μας. Δεν ασχολούμαστε με τις κρατικές φανφάρες για το δημογραφικό πρόβλημα, κοιτάμε να σπάσουμε την οικονομική εξουσία των αφεντικών και το μαστίγιο του κράτους.

Βέβαια, η κυβέρνηση σε ρόλο δημοκράτη που δεν θέλει «κανένα από τα δύο άκρα», απαγορεύει αμφότερες τις συγκεντρώσεις. Μάλλον το ελληνικό κράτος αυτή τη στιγμή δεν έχει άμεση ανάγκη ως μακρύ του χέρι τον παρακρατικό φασισμό, αφού μια χαρά μπορεί η ίδια να πνίγει πρόσφυγες και να διευθετεί τις ζωές των μεταναστριών που τυγχάνει να επιβιώσουν. Αντίστοιχα, δεν θέλει και να αφήσει το αντιφασιστικό κίνημα να πάρει τα πάνω του, αφού μπορεί το ίδιο το κράτος πλέον να πολεμάει στο όνομα μειονοτήτων όταν το θυμάται… Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους ανθρωποφάγους, μίζερους μικροαστούς και τις εθνικιστικές τους οργανώσεις όμως. Η συγκέντρωσή μας μεταφέρεται για την πλ. Νέας Σμύρνης στις 18:00.

Καλούμε το αντιφασιστικό κίνημα κι όποιον/-α δεν έχει τις ίδιες αξίες με το κράτος και τα πολεμοχαρή αφεντικά του να κατέβει στην αντιφασιστική συγκέντρωση! Ενάντια στον εθνικισμό, το κεφάλαιο, και την πατριαρχία!

Σάββατο 6 Ιουλίου στις 18:00 στην πλ. Νέας Σμύρνης

ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ, ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

adminΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντεαναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε,αντιφασισμός
Ανακοίνωση της Α.Π. Ροσινάντε για αντιφασιστική συγκέντρωση, το Family Pride, και την απαγόρευση της διαδήλωσης μας Το Σαββάτου 6 Ιουλίου μια νέα οργάνωση φασιστοειδών, με όνομα «Family Pride», επιχειρεί να κάνει ένα «οικογενειακό περίπατο» στο Π. Φάληρο, ξεκινώντας από το μνημείο ενός πολεμικού υποβρυχίου και καταλήγοντας στο άγαλμα του «μαρμαρωμένου...