Όσο πιο προκλητική γίνεται η αστυνομία, τόσο πιο απρόκλητες είναι οι επιθέσεις της.

Ενώ το βράδυ της Τετάρτης 16/9 εκτυλισσόταν αντιφασιστική πορεία λίγων ατόμων στην παραλία Θεσσαλονίκης, χρειάστηκαν πάρα πολλοί μπάτσοι για να την καταστείλουν. Οι μπάτσοι τους τραυμάτισαν αρκετά, τους άνοιξαν κεφάλια, και τους έσπασαν δάχτυλα. Προφανώς η κυβέρνηση ενοχλείται που κάνουμε το στοιχειώδες κι απολύτως αυτονόητο: να εναντιωνόμαστε στην βαρβαρότητα που γέννησε Μόριες για τους πρόσφυγες, καθημερινές Μανωλάδες για τους μετανάστες, και μαχαιροβγάλτες για τους αντιφασίστες. Εν όψει της δίκης της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν λέει να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. Παίρνει το μέρος του φασισμού και προμηνύει για το τί έρχεται.

Ακολουθεί συλλογικό κείμενο που συνέταξαν οι ίδιοι/ες:

Σήμερα το βράδυ 16/9, δύο μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μετά από αντιφασιστική παρέμβαση στην παραλία Θεσσαλονίκης δεχτήκαμε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής (Δράση, Δίας,ΟΠΚΕ, ΜΑΤ) που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 48 συντρόφων και συντροφισων και τον τραυματισμο πολλών, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται. Καλούμε αύριο 17/9 στις 9 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης! Όλες και όλοι στην πορεία την Παρασκευή 18/9 18:30 στην Καμάρα! Μπάτσοι, TV, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

-Οι συλληφθέντες/συλληφθείσες

Η επίθεση ήταν τελείως απρόσμενη, κάτι που η κυβέρνηση θέλει μάλλον να συνηθίσουμε. Δεν θα συνηθίσουμε μια αστυνομοκρατούμενη χώρα! Να συνηθίσει η κυβέρνηση τον αντιφασισμό και να το χωνέψει καλά ότι τίποτα δεν θα μας κρατήσει μακριά από τους δρόμους. Οι δρόμοι ανήκουν σε πρόσφυγες, μετανάστες/ριες, αντιφασίστες/ριες – όχι στο κράτος και στους φασίστες που σιγοντάρει!

Πέμπτη 17/9 στις 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!

-Άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων της αντιφασιστικής!

-Αλληλεγγύη στην ΒΙΟΜΕ που εκδικάζεται η υπόθεση για τον πλειστηριασμό της την ίδια μέρα!

-Αλληλεγγύη και σε όσους/ες δικάζονται την ίδια μέρα για την ανοικοδόμηση της Libertaria!

 

 

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

RocinanteΑνακοινώσεις
Όσο πιο προκλητική γίνεται η αστυνομία, τόσο πιο απρόκλητες είναι οι επιθέσεις της. Ενώ το βράδυ της Τετάρτης 16/9 εκτυλισσόταν αντιφασιστική πορεία λίγων ατόμων στην παραλία Θεσσαλονίκης, χρειάστηκαν πάρα πολλοί μπάτσοι για να την καταστείλουν. Οι μπάτσοι τους τραυμάτισαν αρκετά, τους άνοιξαν κεφάλια, και τους έσπασαν δάχτυλα. Προφανώς η κυβέρνηση...