Εδώ και εφτά χρόνια, η ημερομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στους δρόμους του Κερατσινίου από τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Στην συνεχόμενη εναντίωση στο ναζιστικό φαινόμενο, οι πορείες και οι διαδηλώσεις μνήμης αναφορικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα παίζουν πάντα κομβικό ρόλο και θα αποτελούν μια τρανταχτή υπενθύμιση σε κάθε είδους φασίστα και σε κάθε πολιτική επιδίωξη ανάτασης του φασισμού πως ο κόσμος του αγώνα δεν θα ξεχάσει και δεν θα επαναπαυτεί ποτέ.

Όμως πέρα από αυτή τη διαχρονική φυσιογνωμία που κουβαλάει η ημερομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου, η φετινή είναι φορτισμένη με τα γεγονότα μιας συγκυρίας, που σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από την αγωνιώδη προσπάθεια του φασισμού να επανασυγκροτηθεί και να καταλάβει εκ νέου τον κοινωνικό χώρο που έχασε έπειτα από το εκλογικό πατατράκ της Χρυσής Αυγής το περσινό καλοκαίρι. Το πρόσφατο κάψιμο της Μόριας έχει ενεργοποιήσει μια σειρά ξενοφοβικών κραυγών γύρω από τις οποίες δομείται μια κρατική και παρακρατική επιθετικότητα απέναντι στους πρόσφυγες και τον κόσμο της αλληλεγγύης, ενώ όλα αυτά προκύπτουν έπειτα από ένα καλοκαίρι εθνικιστικού παροξυσμού με αφορμή την κατάσταση στο Αιγαίο.

Οι φασίστες καραδοκούν να εκμεταλλευτούν αυτό το κοινωνικό κλίμα ενώ ταυτόχρονα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην δικαστική απόφαση αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής που είτε θα αποτελέσει ένα μικρό φιλί πολιτικής ζωής στο ναζιστικό μόρφωμα είτε θα το διαλύσει ακόμα περισσότερο και θα διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής εσωστρέφειας και αποσύνθεσης στους μαχαιροβγάλτες που τα προηγούμενα χρόνια επιχείρησαν να παίξουν κεντρικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας. Με κάτι λιγότερο από ένα μήνα να απομένει για την γνωστοποίηση της πολυσυζητημένης δικαστικής απόφασης, το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να γίνει η κοινωνική συνθήκη που θα ελαχιστοποιήσει κάθε πιθανότητα να πέσουν οι χρυσαυγίτες στα μαλακά, να γίνει η συλλογική δύναμη που θα συμβάλει όσο τίποτα άλλο στη διάλυση του ναζιστικού φαινομένου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η διαδήλωση μνήμης του Κερατσινίου με αφορμή την συμπλήρωση εφτά χρόνων από το βράδυ που το μαχαίρι του Ρουπακιά αφαίρεση τη ζωή του Παύλο Φύσσα πρέπει να είναι μαζική και δυναμική, αποφασιστική και αδιάλλακτη απέναντι στην πιθανότητα επανασυγκρότησης των ναζιστών δολοφόνων, να στέλνει το μήνυμα πως δεν θα τους αφήσουμε ποτέ ξανά να σηκώσουν κεφάλι.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι ενισχύοντας το μπλοκ του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά, την Παρασκευή 18/9, στις 17:00 στο μνημείο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

RocinanteΑνακοινώσεις
Εδώ και εφτά χρόνια, η ημερομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στους δρόμους του Κερατσινίου από τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Στην συνεχόμενη εναντίωση στο ναζιστικό φαινόμενο, οι πορείες και οι διαδηλώσεις μνήμης αναφορικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα...