Πριν κλείσουν 24 ώρες από τη συντριπτική καταψήφιση κάθε λιτότητας και με οποιοδήποτε κόστος από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σύσσωμο το πολιτικό και το μιντιακό σύστημα επιχείρησαν να αναστηλώσουν τη χαμένη «εθνική ενότητα» και να μας ανακαλέσουν στον ύψιστο κοινό εθνικό σκοπό, που είναι η παραμονή σε όλους τους μηχανισμούς που προκάλεσαν τη φτώχεια και την εξαθλίωσή μας.

Από τον πρωθυπουργό Τσίπρα που έσπευσε την επομένη του δημοψηφίσματος να δώσει χέρι βοήθειας στην κατεστραμμένη παλιατζουρία των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να ζητήσουν όλοι μαζί την εφαρμογή των προτάσεων Γιούνκερ που είχε απορρίψει μια μέρα πριν το 85% των εργαζομένων μέχρι τον βαρύμαγκα Μεϊμαράκη που απειλεί ότι «η αστική τάξη θα απαντήσει με τον τρόπο της» (μπρρρ… τρομάξαμε) και  από το Mega και το ΣΚΑΙ που αφού πρώτα μας ανακοίνωσαν ότι «όλες οι κοινωνικές ομάδες υποστηρίζουν το ΝΑΙ» θέλουν τώρα να μας εξηγήσουν το πνεύμα του ΟΧΙ έως τη γραφική φιγούρα για καρτ ποστάλ Τζήμερο που απειλεί με πραξικόπημα (λιποθυμήσαμε…), με διαφορετική ένταση ο καθένας, προσπαθούν να μας πείσουν ότι ομόθυμη επιθυμία και επιλογή όλων μας είναι η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τη ζώνη του ευρώ.

Από κοντά ακολουθεί και το θλιβερό ασκέρι του «κινήματος του Κεφαλαίου», που τέσσερις μέρες μετά τη γελοιοποίησή του ξαναβγαίνει στον δρόμο σήμερα για να διαδηλώσει την απαίτησή του να «μείνουμε Ευρώπη», μαζί με όλο το διακηρυχτικό οπλοστάσιο του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας: επικύρωση και διεύρυνση των πολιτικών φτώχειας, συντριβή των κατώτερων κοινωνικών τάξεων, διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, απαγόρευση του συνδικαλισμού.

Για εμάς είναι σαφές ότι όλοι αυτοί δεν είναι ούτε «γερμανοτσολιάδες» ούτε «προδότες». Είναι απλά και ξεκάθαρα εκπρόσωποι της τάξης τους, της τάξης του Κεφαλαίου, με την οποία εμείς βρισκόμαστε σε πόλεμο. Και την όξυνση αυτού του πολέμου, μάλιστα, την αποφάσισε το ίδιο το Κεφάλαιο, τόσο με τη βάρβαρη πολιτική του των πέντε τελευταίων ετών, όσο και με τους εκβιασμούς, τις απειλές και την τρομοκρατία της περασμένης εβδομάδας.

Το Κεφάλαιο χάνει αυτόν τον πόλεμο και θα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες. Η εργατική τάξη, όχι μόνο δε συναινεί σε πολιτικές εθνικής ενότητας και νέες συμφωνίες λιτότητας, αλλά απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και την πλήρη αποζημίωσή της για όσα υπέστη την τελευταία 5ετία.

Δεν πρόκειται να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ ούτε μια δραχμή ούτε ένα γρόσι σε καμία τράπεζα και κανένα πιστωτικό τραστ του Κεφαλαίου. Διεκδικούμε την απόδοση των οικονομικών και παραγωγικών μονάδων που αδυνατεί να συντηρήσει το Κεφάλαιο στην κοινωνία κάτω από εργατικό έλεγχο και την κοινωνικοποίηση των τραπεζών.

Απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να διαστρέψει τη φωνή μας και να υποκαταστήσει τις ανάγκες μας, απέναντι στους θλιβερούς παλιάτσους του Κεφαλαίου, διαδηλώνουμε σήμερα και κάθε μέρα την αποφασιστικότητά μας να μη δεχθούμε την παραμικρή υποχώρηση προς όφελος των δανειστών, των καπιταλιστών και των τραπεζών.

Ολες-οι σήμερα, στις 6μμ στα Προπύλαια, απέναντι στο Κεφάλαιο και το «κίνημα» του.

-ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ‘’ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ’’

-ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ – ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΎΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

-ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

-ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – 6 μμ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

RocinanteΑνακοινώσεις
Πριν κλείσουν 24 ώρες από τη συντριπτική καταψήφιση κάθε λιτότητας και με οποιοδήποτε κόστος από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σύσσωμο το πολιτικό και το μιντιακό σύστημα επιχείρησαν να αναστηλώσουν τη χαμένη «εθνική ενότητα» και να μας ανακαλέσουν στον ύψιστο κοινό εθνικό σκοπό, που είναι η παραμονή σε όλους...