Εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια, το ελληνικό κράτος έχει αναλάβει εργολαβικά για λογαριασμό όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εμποδίζει, να βασανίζει και να δολοφονεί τους πρόσφυγες που προσπαθούν να έρθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τον θάνατο, τη φυλάκιση, τη φτώχεια και την καταστροφή. Ειδικά μετά τον Μάρτιο του 2016 και τη συμφωνία της ντροπής μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, οπότε και απέκτησε θεσμικά βασικό ρόλο στο κλείσιμο των συνόρων και τον απάνθρωπο εγκλωβισμό όσων τα περνούν, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα θέατρο βαρβαρότητας, δίνοντας χώρο στα πιο φρικιαστικά κέντρα κράτησης που γνώρισε η αμαρτωλή μας ήπειρος μετά την απελευθέρωσή της από τον ναζισμό το 1945.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι απτά και μακάβρια. Περισσότεροι από 100 πρόσφυγες πνίγονται κάθε μήνα στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο να περάσουν τα κλειστά σύνορα. Όσοι επιβιώνουν κλείνονται σε στρατόπεδα, όπως αυτό της Μόριας, που αποτελούν την πιο φιλόδοξη προσπάθεια της ανθρωπότητας να ξαναχτίσει τα Νταχάου που γκρέμισε η αντιφασιστική πάλη των λαών.

Η σημερινή κυβέρνηση της ακροδεξιάς, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έκανε σαφές ότι επιθυμεί να διευρύνει και να κάνει φανερή την πολιτική που η προηγούμενη κυβέρνηση της αριστεράς έκανε κρυφά. Η καταστολή των προσφυγικών καταλήψεων, η ένταση του φασίζοντος λόγου, η διαρκής επίκληση της φύλαξης των συνόρων υπήρξε το προοίμιο. Ως επιστέγασμα αυτής της πολιτικής, η βουλή καλείται και θα ψηφίσει έναν προσφυγικό νόμο που έρχεται από τα βάθη της δεκαετίας του ’30. Πολλαπλασιασμός των βάρβαρων στρατοπέδων κράτησης, αναίρεση του δικαιώματος έφεσης στις αποφάσεις της επιτροπής ασύλου, απελάσεις φαστ-τρακ, απόπειρα κατάργησης της εξατομικευμένης εξέτασης του αιτήματος ασύλου είναι μερικά από τα άθλια άρθρα αυτού του ελεεινού νόμου.

Από την πλευρά μας δεν είμαστε διατεθειμένοι/ες να ανεχθούμε όχι τη διεύρυνση αλλά ούτε και τη συνέχιση αυτής της θανατοπολιτικής κάτω από τα μάτια μας ούτε μπορούμε να παριστάνουμε ότι δε βλέπουμε. Ζούμε σε ένα κράτος – κατά συρροή δολοφόνο, το οποίο σκοτώνει παιδιά στα στρατόπεδα και τη θάλασσα (όπως η τελευταία δολοφονία του λιμενικού που εμβόλισε βάρκα και σκότωσε ένα αγόρι 3 χρονών). Ζούμε σε ένα κράτος το οποίο καλλιεργεί τα πιο αγελαία φασιστικά ένστικτα των υπηκόων του, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως μηχανές καταστολής απέναντι στους πρόσφυγες.

Η αντιπαράταξη σε αυτή τη βαρβαρότητα είναι η προϋπόθεση για κάθε άλλη έκφανση του κοινωνικού κινήματος. Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που θέλει περισσότερες Μόριες και περισσότερους νεκρούς, να απαντήσουμε εντείνοντας την δράση μας, με περισσότερη αλληλεγγύη.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί στη διαδήλωση ενάντια στο νέο προσφυγικό νομοσχέδιο, σήμερα Τετάρτη 30/10, στις 18:00 στα Προπύλαια.

-Κάτω ο νέος και οι παλιοί αντιπροσφυγικοί νόμοι.

-Να κλείσει το κολαστήριο της Μόριας και να δοθούν σπίτια στους πρόσφυγες για να ζήσουν.

-Ανοιχτά σύνορα για όλους/ες, άσυλο σε οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.

-Αλληλεγγύη στις προσφυγικές καταλήψεις

-Κάτω η συμφωνία της ντροπής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας

RocinanteΑνακοινώσεις
Εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια, το ελληνικό κράτος έχει αναλάβει εργολαβικά για λογαριασμό όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εμποδίζει, να βασανίζει και να δολοφονεί τους πρόσφυγες που προσπαθούν να έρθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τον θάνατο, τη φυλάκιση, τη φτώχεια και την καταστροφή....