Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας για 48 ημέρες

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι ένας άνθρωπος 63 χρονών. Έχει περάσει σχεδόν 19 χρόνια της ζωής του στην φυλακή και τις τελευταίες 48 μέρες σε απεργία πείνας. Αυτή την εβδομάδα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μ.Ε.Θ. και χθες δήλωσε πως θέλει να του αφαιρεθεί ο ορός ενυδάτωσης και άρα να προχωρήσει και σε απεργία δίψας. Η απόφασή του να μετατρέψει το σώμα του και τη ζωή σε μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση είναι μόνο γιατί ζητάει να μεταφερθεί πίσω στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού όπως ορίζει ο νόμος, και όχι στις φυλακές Δομοκού. Ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος για να εκτίσει την ποινή του με αξιοπρέπεια και τίποτα παραπάνω.

Δεν έχει σημασία αν διαφωνεί πολιτικά κάποιος/α με την πολιτική του δράση, με τη μέθοδο του ένοπλου αντάρτικου πόλης. Σημασία έχει ότι υπάρχει ένας κρατούμενος που τιμωρείται εκτός οποιασδήποτε δικαστικής διαδικασίας, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει τη διαχείριση ενός φυλακισμένου σε προσωπική βεντέτα. Στην ουσία κάθε ενέργεια από κυβερνητική πλευρά που οδήγησε τον Κουφοντίνα σε αυτήν την κατάσταση ήταν συνειδητή ώστε να τον εκδικηθεί, στην ουσία επιζητά το θάνατό του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. παραβιάζει τους νόμους και το σύνταγμα του ίδιου του Κράτους που η ίδια ηγείται, προς όφελος πάντα της πλήρους αυθαιρεσίας της κρατικής εξουσίας. Οι άνθρωποι είναι «Λουδοβίκοι», αριστοκράτες με όλη την σημασία της έννοιας. Νομίζουν ότι το Κράτος είναι αυτοί. Και έχουν τέτοια έπαρση που θεωρούν ότι ο θάνατος ενός απεργού πείνας θα ενδυναμώσει τη θέση τους πέρα από όποιο πολιτικό κόστος.

Κυβερνούν δωροδοκώντας τα Μ.Μ.Ε., ξυλοκοπώντας όποιον διαμαρτύρεται και φιμώνοντας όποιον διαφωνεί, ενισχύοντας λοιπόν τους μηχανισμούς καταστολής εν μέσω πανδημίας. Τους κάνουν πλάτες εφοπλιστές πρεζέμποροι και συγκαλύπτουν κυκλώματα παιδεραστών. Είναι πράγματι οι κατάλληλοι να παίξουν το ρόλο του Βοναπάρτη στην αντεπαναστατική μαινάδα που βιώνουμε μετά τις ήττες της τελευταίας οκταετίας.

Χρειάζεται να πιεστούν από παντού και με κάθε τρόπο από την συλλογική μας δύναμη, γιατί πρόκειται για εντελώς «επικίνδυνους ανθρώπους» που δεν διστάζουν στιγμή να βασανίζουν και να δολοφονούν έναν άνθρωπο έρμαιο στην εξουσία τους, που απλά διεκδικεί τα νόμιμα δικαιώματα του.

Οι υγειονομικοί και τα σωματεία τους δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αρνηθούν αφενός οποιαδήποτε συνεργασία με την κυβέρνηση και τις κατασταλτικές δυνάμεις, όταν π.χ. οι τελευταίοι μίλησαν για υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας, αφετέρου να συσπειρώσουν άμεσα τις συνδικαλιστικές δυνάμεις τους ζητώντας την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του Κουφοντίνα, κηρύσσοντας ακόμη και πολιτική απεργία.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα!

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Υγείας
Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας για 48 ημέρες Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι ένας άνθρωπος 63 χρονών. Έχει περάσει σχεδόν 19 χρόνια της ζωής του στην φυλακή και τις τελευταίες 48 μέρες σε απεργία πείνας. Αυτή...