Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την υπόθεση κρατικού βασανισμού του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει, χωρίς καμία σχετική επιστημονική τεκμηρίωση, έναν νόμο που απαγορεύει σε όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία να μετατεθούν σε αγροτικές φυλακές. Αυτός ο νόμος ήταν εξαρχής σαφές πως φωτογραφίζει την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα που έκτειε την ποινή του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου και όριζε την επιστροφή του στο κελί του, στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Κατά παράβαση του ίδιου νόμου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφασίζει να τιμωρήσει εκ νέου τον Κουφοντίνα μετά από 19 χρόνια φυλάκισης και να τον στείλει όχι στον Κορυδαλλό, αλλά στις φυλακές Δομοκού σε κελί με άλλους δύο ανθρώπους.

Η υπόθεση αυτή δεν αφορά τις πολιτικές πεποιθήσεις του Κουφοντίνα, αλλά τον τρόπο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεταχειρίζεται τους νόμους και τα δικαιώματα των κρατουμένων με βασικό κίνητρο να εκδικηθεί τον ίδιο τον κρατούμενο.

Αυτή την στιγμή ένας κρατούμενος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στην 43η ημέρα απεργία πείνας ζητώντας το εντελώς αυτονόητο: να εφαρμοστεί ο νόμος που η ίδια κυβέρνηση ψήφισε και να γυρίσει στο κελί του!

Πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική βασανιστηρίων που οδηγεί έναν άνθρωπο στον θάνατο, που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στον ολοκληρωτισμό.

Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε απαιτούμε τώρα την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα και πως δηλώνουμε πως δεν θα γίνει ανεκτή αυτή η εκδικητική κρατική δολοφονία!

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την υπόθεση κρατικού βασανισμού του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει, χωρίς καμία σχετική επιστημονική τεκμηρίωση, έναν νόμο που απαγορεύει σε όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία να μετατεθούν σε αγροτικές φυλακές. Αυτός ο νόμος ήταν εξαρχής σαφές πως φωτογραφίζει...