Μετά από παλινωδίες εβδομάδων, γραφειοκρατικούς εκβιασμούς και έναν κωμικοτραγικό διαγκωνισμό  μηχανισμών, συνοδευόμενο από ελεεινούς εκβιασμούς της διοίκησης της ΓΣΕΕ,  τα συνδικάτα απεργούν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου σε όλους τους κλάδους.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να βρεθούν την Τετάρτη στον δρόμο και όχι στη δουλειά τους σε όλη τη χώρα και να συμμετέχουν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια να είναι αυτή η απεργία επιτυχημένη, να σταματήσει η παραγωγή και η κατανάλωση και να αποτελέσει η κινητοποίηση αυτή μια επίδειξη της συλλογικής δύναμης των εργαζομένων απέναντι στο Κεφάλαιο.

Η ανάγκη να είναι όσο το δυνατό πιο επιτυχημένη η απεργία δεν μπορεί να μας κάνει να μη βλέπουμε την πραγματικότητα: οι όροι διοργάνωσης αυτής της απεργίας δεν είναι απλά αναντίστοιχοι με  τις ανάγκες τις περιόδου, αλλά στην πράξη συνιστούν μια ακόμη απόπειρα της διοίκησης της ΓΣΕΕ να οργανώσει και να ενισχύσει την απεργοσπασία.

Η ΓΣΕΕ έσπευσε να κηρύξει απεργία για τον προϋπολογισμό στις 28 Νοεμβρίου, κυρίως σε αντιπαράθεση με τις απεργίες που είχαν ήδη κηρύξει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικάτα τον Νοέμβρη και προκειμένου να τους ασκήσει πίεση να ακυρώσουν τις απεργίες τους. Στη συνέχεια δεν δίστασε να καλέσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (!)  για να την προστατεύσει από τα συνδικάτα αυτά.  Την ίδια στιγμή, προσπάθησε να νεκραναστήσει την λεγόμενη «Κοινωνικά Συμμαχία» με τις εργοδοτικές ενώσεις, καλώντας τις να οργανώσουν μαζί την κινητοποίηση. Δεδομένου ότι η απεργία έχει ως κεντρικό θέμα τις συλλογικές συμβάσεις τις οποίες οι εργοδότες δεν υπογράφουν, το κάλεσμα από την ΓΣΕΕ προς αυτές να κινητοποιηθούν μαζί για αυτό το θέμα εξηγείται είτε από την πλήρη υποταγή της διοίκησης της ΓΣΕΕ στις αξιώσεις των εργοδοτών είτε στην απόλυτη ηλιθιότητάς της –χωρίς το ένα να αποκλείει το άλλο.

Μετά από μια δεκαετία βάρβαρης επίθεσης του Κεφαλαίου προς τους εργαζόμενους, σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τον επίσημο συνδικαλισμό, η συζήτηση σήμερα γίνεται για την κανονικοποίηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Αν οι εργαζόμενοι αποδεχθούμε αυτή την κανονικοποίηση, θα έχουμε βάλει την υπογραφή μας σε μια φτωχοποίηση διαρκείας, σε έναν κόσμο χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η συμμετοχή στην απεργία της 28ης Νοέμβρη πρέπει να είναι μόνο ένας βατήρας στην αναγκαία ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, στην κατεύθυνση μιας άλλου τύπου οργάνωσης και μιας άλλου τύπου διεκδίκησης. Για εμάς δεν μπορεί να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι σε αυτή την ανασυγκρότηση μπορεί να έχει οποιαδήποτε θέση η διοίκηση της ΓΣΕΕ ή λογικές μιας νωθρής ρήξης μαζί της που καταλήγει πάντα σε υποταγή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να οργανωθούμε σε εργασιακές και απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ενός εργατικού οργανωτικού συντονισμού, ο οποίος θα μετεξελιχθεί στη νέα συνομοσπονδία των εργαζομένων, σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες και τις καταπιεσμένες ταυτότητες που συγκρούονται με το Κεφάλαιο και σε ανειρήνευτη αντίθεση με τα αφεντικά.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου στο Μουσείο και σε διαδήλωση με κατεύθυνση τα γραφεία του ΣΕΒ.

-Συλλογικές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονές ανάγκες των εργαζομένων, με πραγματικές αυξήσεις μισθών και μείωση του χρόνου εργασίας.

-Κάτω όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των «μνημονίων» και ο αντικοινωνικός προϋπολογισμός του 2019

-Καμία «κοινωνική συμμαχία» με τα αφεντικά, καμία εμπιστοσύνη στη ΓΣΕΕ και τον απεργοσπαστικό ρόλο της.

-Οργάνωση και αγώνας στους χώρους δουλειάς μέσα από εργασιακές και απεργιακές επιτροπές και πρωτοβάθμια εργατικά σχήματα σε συντονισμό.

-Όλοι/ες στην απεργία της 28ης Νοέμβρη

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2017/12/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2017/12/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Μετά από παλινωδίες εβδομάδων, γραφειοκρατικούς εκβιασμούς και έναν κωμικοτραγικό διαγκωνισμό  μηχανισμών, συνοδευόμενο από ελεεινούς εκβιασμούς της διοίκησης της ΓΣΕΕ,  τα συνδικάτα απεργούν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου σε όλους τους κλάδους. Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να βρεθούν την Τετάρτη στον δρόμο και όχι στη...