Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που το Φαρμακονήσι, ανατολικό προπύργιο της Ευρώπης-φρούριο, έγινε συνώνυμο της κρατικής δολοφονίας μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα, η Μεσόγειος μεταμορφώθηκε για μια ακόμα φορά στο νεκροταφείο των καταπιεσμένων. Περισσότεροι από 900 νεκροί άνθρωποι στη Λαμπεντούζα και τουλάχιστον άλλοι τέσσερις στα παράλια της Ρόδου, μεταξύ αυτών βρέφη και μικρά παιδιά, συνέθεσαν ένα φρικιαστικό σκηνικό στα υδάτινα σύνορα της Ευρώπης, ικανό να ευχαριστήσει στο απόλυτο τις αιμοδιψείς διαθέσεις της ΕΕ απέναντι στους ανθρώπους που ξεριζώνονται από τους τόπους τους εξαιτίας των πολέμων και της δυστυχίας που η ίδια δημιουργεί.

Η εν λόγω τραγωδία είναι ένα μόνο περιστατικό μιας σειράς κατά συρροήν δολοφονιών και έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα αντίστοιχων γεγονότων με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι πέρα για πέρα προφανές ότι έχει καταρρεύσει κάθε δικαιολογία «αθωότητας» ή «άγνοιας» για την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες σαν κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν κατά γράμμα τη ρατσιστική και αντιμεταναστευτική πολιτική της και δημιουργούν μια κατάσταση πολεμικής άμυνας απέναντι στην εισροή μεταναστών εργατών. Άλλωστε ακόμα και αν οι τελευταίοι καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα γλυτώνοντας από τον δολοφονικό στρατό της FRONTEX, τους περιμένουν τα περιβόητα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία ζουν και βασιλεύουν στην Ελλάδα παρά τις μεγαλόστομες περί του αντιθέτου εξαγγελίες.

Έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο υπομονής και είναι η ώρα να υπάρξει επιτέλους απάντηση από τους λαούς της Ευρώπης, ειδικά της Ελλάδας και της Ιταλίας, σε αυτό τον ακήρυκτο πόλεμο. Κάθε λεπτό που περνάει και τα σύνορα παραμένουν παγίδες θανάτου, υπογράφεται η σιωπηλή μας συναίνεση στην δολοφονία των αδερφών μας μεταναστών και προσφύγων. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να σπάσει στην πράξη τους επίπλαστους διαχωρισμούς ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες εργάτες και να εντάξει στις δομές του και στις καθημερινές διεδικήσεις τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα για μια άλλη ζωή.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην πορεία διαμαρτυρίας για τους πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, την Πέμπτη 23 Απρίλιου στις 18:00 στα Προπύλαια.

Logo-Roci

RocinanteΑνακοινώσεις
Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που το Φαρμακονήσι, ανατολικό προπύργιο της Ευρώπης-φρούριο, έγινε συνώνυμο της κρατικής δολοφονίας μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα, η Μεσόγειος μεταμορφώθηκε για μια ακόμα φορά στο νεκροταφείο των καταπιεσμένων. Περισσότεροι από 900 νεκροί άνθρωποι στη Λαμπεντούζα και τουλάχιστον άλλοι τέσσερις στα παράλια...