Ως Τοπική Ένωση Πάτρας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκε ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος ‘’Επί τα πρόσω’’ το βράδυ της Κυριακής 26/4 από ομάδα 15 τραμπούκων οι οποίοι δεν ανήκουν σε συγκεκριμένη πολιτική ομάδα ή συλλογικότητα –όπως λαθεμένα εκτιμήθηκε αρκετά- , όπως επίσης και τις επιθέσεις που έχουν προηγηθεί αυτής, με αποδέκτες αγωνιστές του ευρύτερα αντικαπιταλιστικού χώρου της πόλης.

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι  πρωτοφανή για την πόλη της Πάτρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια από αυτά τα άτομα επιδεικνύουν αντικοινωνικές συμπεριφορές λύνοντας τις διαφορές της ‘’δια ροπάλου’’. Την ίδια στιγμή  δεν διστάζουν να προσπαθούν να πείσουν για το… αντιφασιστικό και αγωνιστικό τους προφίλ.

Αν και υπάρχουν φωνές που θέλουν να βαφτίσουν τα γεγονότα αυτά ως ‘’ένταση προσωπικού χαρακτήρα’’, μια επίθεση σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι για μας είναι ξεκάθαρο πως συνιστά πολιτική πράξη και μας προβληματίζει ότι δεν το αντιλαμβάνονται και δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση όλοι όσοι προσδιορίζονται στον ελευθεριακό χώρο.

Οι επιθέσεις αυτές όχι μόνο δεν συνάδουν με την κουλτούρα των αγωνιζόμενων κομματιών της πόλης, αλλά αντίθετα θυμίζουν παρακρατικές και φασιστικές πρακτικές. Οι τραμπούκοι το μόνο που κατάφεραν για ακόμα μια φορά ήταν να εφαρμόσουν στην πράξη τις επιταγές του Κράτους και του Κεφαλαίου που θέλει τους κοινωνικούς χώρους και τα κέντρα αγώνα σε καθεστώς τρομοκρατίας.

Το γεγονός ότι τα άτομα αυτά δεν είναι ούτε χρυσαυγίτες ούτε ασφαλίτες δεν τους δίνει κανένα άλλοθι να αντιγράφουν αυτές τις πρακτικές.

Το εργατικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα οφείλει να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις διασφαλίζοντας τις δομές του και την συλλογική του ακεραιότητα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

topiki-patra

RocinanteΑνακοινώσειςΠάτρα
Ως Τοπική Ένωση Πάτρας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκε ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος ‘’Επί τα πρόσω’’ το βράδυ της Κυριακής 26/4 από ομάδα 15 τραμπούκων οι οποίοι δεν ανήκουν σε συγκεκριμένη πολιτική ομάδα ή συλλογικότητα –όπως λαθεμένα εκτιμήθηκε αρκετά- , όπως επίσης και τις επιθέσεις που...