Η εκατόμβη των νεκρών και τραυματιών από τη σύγκρουση των δυο τρένων, μιας αμαξοστοιχίας με έναν εμπορικό συρμό, ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα για το οποίο προειδοποίησαν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους και το έκαναν η ιδιωτική επιχείρηση HELLENIC TRAIN και το ελληνικό κράτος.

Προκαλεί ανατριχίλα η ανάγνωση των αλλεπάλληλων ανακοινώσεων-καταγγελιών-εξαγγελιών κινητοποιήσεων των σωματείων εργαζομένων. Περιγράφεται απο τους εργαζόμενους μια κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο η οποία δυστυχώς επιβεβαιώθηκε απο τη δολοφονία δεκάδων επιβατών και εργαζομένων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις μέσων και αυτοματισμών ασφαλείας και σηματοδότησης, μη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων. Μεγαλύτερη ανατριχίλα προκαλεί η στάση της κυβέρνησης η οποία σε κάθε εξαγγελία απεργιακής κινητοποίησης απειλούσε τους εργαζόμενους και έστελνε στα δικαστήρια τους εκπροσώπους στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων. Ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών έβριζε τους εργαζόμενους και τους απειλούσε με αγωγές γιατί είχαν το θράσος να απεργήσουν και να κάνουν κατάληψη στα αμαξοστάσια του Ρέντη.

Οργή προκαλεί εξώδικο της Ιταλικής Ferrovie ιδιοκτήτριας της HELLENIC TRAIN η οποία απειλεί τους εργαζόμενους σε αυτή να μην απεργήσουν, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι τα ζητήματα της ασφάλειας και προστασίας της εργασίας που επικαλούνταν οι εργαζόμενοι δεν είναι αρμοδιότητα της αφού η εταιρεία που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ευθύνεται για αυτό το σημαντικό τομέα των μεταφορών των σιδηροδρόμων. Αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους επιβάτες ως εμπορεύματα που δε πρέπει να έχουν άποψη για τις συνθήκες μετακίνησης και ασφάλειας τους. (http://pepehellas.blogspot.com/2022/09/hellenic-train.html#more).  Κυβέρνηση και εργολάβοι έστησαν πάρτυ δισεκατομμυρίων εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες στο όνομα της ασφάλειας μας. Εγκατέλειψαν τον σιδηρόδρομο – ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση του ΓΑΠ ξεκίνησε το 2009 τα μνημόνια από τον ΟΣΕ και τη κατάργηση όλου του δικτύου Πελοποννήσου, συκοφαντώντας εργαζόμενους ως προνομιούχους, τη στιγμή που άνοιγε την πόρτα στους εργολάβους για το μεγάλο φαγοπότι – και βάλανε σε τροχιά πλήρους ιδιωτικοποίησης τον σιδηρόδρομο, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώνει το έργο, βάζοντας τις τελικές υπογραφές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι σίγουρο ότι θα καλύψει με την ελεγχόμενη δικαστική εξουσία της τις ευθύνες της όπως και τις ευθύνες των ιδιοκτητών της Ferrovie Italia. Θα ρίξει όλες τις ευθύνες σε εργαζόμενους καλύπτοντας εργολάβους, διοικήσεις και πολιτικά πρόσωπα που είναι οι αυτουργοί της δολοφονίας. Οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που συστηματικά οδηγήσαν στο σημερινό έγκλημα, την εταιρεία Hellenic Train που επέμεινε να υποτιμά την ασφάλεια των επιβατών για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της και τα δημοσιογραφικά μέσα πλησίον της εξουσίας που κατασυκοφάντησαν τα ορθά αιτήματα των σωματείων του χώρου.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σήμερα Τετάρτη 1 Μάρτη στις 18:30 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της  HELLENIC TRAIN (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13).

-Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν

-Κοινωνικοποίηση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών, μεταφορών, υγείας, εκπαίδευσης

-Γενική απεργία ενάντια στην πολιτική παραχώρησης του δημόσιου πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2023/01/roci-logo-1.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2023/01/roci-logo-1-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Η εκατόμβη των νεκρών και τραυματιών από τη σύγκρουση των δυο τρένων, μιας αμαξοστοιχίας με έναν εμπορικό συρμό, ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα για το οποίο προειδοποίησαν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους και το έκαναν η ιδιωτική επιχείρηση HELLENIC TRAIN και το ελληνικό κράτος. Προκαλεί ανατριχίλα η ανάγνωση των αλλεπάλληλων...