Το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη δεν γινόταν να κουκουλωθεί με τη μετατόπιση ευθυνών, επίκληση ανθρώπινων λαθών και γελοίες εξαγγελίες για τριήμερο εθνικό πένθος από το σπίτι, από τους μοναδικούς υπεύθυνους, αυτούς δηλαδή που διέλυσαν, απαξίωσαν και ξεπούλησαν τις δημόσιες συγκοινωνίες και ειδικά το σιδηρόδρομο!

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές/ριες, φοιτητές/ριες και εργαζόμενοι/ες  διαδηλώνουν σε καθημερινή βάση και σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων, στηρίζουν των αγώνα που δίνουν τα σωματεία των σιδηροδρομικών και διεκδικούν απόσυρση του ιδιωτικού κεφαλαίου από τις δομές μεταφοράς.

Η κυβέρνηση και το Κράτος απαντούν  με όξυνση της καταστολής. Αυτό έπραξαν και στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση των σιδηροδρομικών, στο Σύνταγμα.  Τρέμουν τις μαζικές εκδηλώσεις οργής για τις δολοφονίες των συνανθρώπων μας .

Καλούμε τους εργαζόμενους/ες, να πάρουν άμεσα αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση , να πιέσουν τις ομοσπονδίες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για κήρυξη πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 8 Μάρτη, ως πρώτο βήμα στη μάχη για συνολική ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης, απαιτώντας:

  • Να φύγει το ιδιωτικό κεφάλαιο από το σιδηρόδρομο
  • Ασφαλείς, φθηνές, ποιοτικές μεταφορές για την εργατική τάξη και όχι για το κέρδος των επιχειρήσεων
  • Αύξηση του προσωπικού, άμεσες προσλήψεις.

Κοινωνικοποίηση των μέσων Μεταφοράς, Υγείας, Εκπαίδευσης! 

RocinanteΑνακοινώσεις
Το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη δεν γινόταν να κουκουλωθεί με τη μετατόπιση ευθυνών, επίκληση ανθρώπινων λαθών και γελοίες εξαγγελίες για τριήμερο εθνικό πένθος από το σπίτι, από τους μοναδικούς υπεύθυνους, αυτούς δηλαδή που διέλυσαν, απαξίωσαν και ξεπούλησαν τις δημόσιες συγκοινωνίες και ειδικά το σιδηρόδρομο! Δεκάδες χιλιάδες μαθητές/ριες, φοιτητές/ριες και...