Aνακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων περισσότερων από 100 ατόμων.

Η ευωδιαστή χούντα που έχει κάτσει στα κεφάλια μας χτύπησε ξανά. Δύο μέρες αφότου επετράπη ένα πανεθνικό καταναλωτικό πάρτι στα πολυκαταστήματα και μία πριν από τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματισθεί ενάντια στο πινοτσετικό νομοσχέδιο της Κεραμέως για τα πανεπιστήμια, ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις περισσότερων από 100 ατόμων. Για να μη μείνει καμία αμφιβολία σχετικά με το περί τίνος πράγματος πρόκειται,  η βασιλική χωροφυλακή εξέδωσε διευκρινιστικό διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η απαγόρευση δεν αφορά την παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία και καταστήματα, αλλά μονάχα στις διαδηλώσεις.

Η μανιώδης επιχείρηση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την πραγματικότητα της πανδημίας για να επιβάλει μια ατζέντα υπερ-αυταρχική στο πολιτικό πεδίο και υπερ-φιλελεύθερη στο οικονομικό πεδίο, αποκτά χαρακτηριστικά φάρσας με έντονες κωμικές αποχρώσεις.

Με πρωταγωνιστή μία από τις πιο αστείες φυσιογνωμίες της πολιτικής σκηνής, καρατερίστες διαφόρων λογιών φασιστοειδή και χορό τις αρμονικές και σε πλήρη συγχρονισμό φωνές των ΜΜΕ, ανεβάζουν μπροστά στα μάτια όλων μια φαρσοκωμωδία που μάλλον δεν δείχνει να έχει καλό τέλος.

Η τριαδική κυβέρνηση των Μητσοτάκη, Σαμαρά και Σημίτη φανερώνει τις προθέσεις της να διαλύσει οτιδήποτε είχε μείνει όρθιο σε μια διαλυμένη κοινωνία και αναδεικνύει σε καθημερινή βάση τα συμπλέγματα των μελών της που οραματίζονται δυστοπίες.

Διώκουν, καταστέλλουν και νομοθετούν ακρότητες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι πολιτικοί τους πρόγονοι κάθε φορά που καταλάμβαναν την εξουσία. Χειρίζονται επιστήμονες και ανεξάρτητες επιτροπές με μοναδικό γνώμονα την επικοινωνιακή τακτική και δεν διστάζουν να τους χρησιμοποιήσουν ως εργαλεία για την επιβολή των αυταρχικών σχεδίων τους, προκειμένου μόλις τελειώσει η πανδημία, να έχουν έτοιμο το ολοκληρωτικό καθεστώς που προωθούν και με τους πολίτες φοβισμένους, τσακισμένους και νικημένους.
Είναι τέτοιο το θράσος τους που ακόμα και όταν ξεγυμνώνεται η επιχειρηματολογία τους και αποκαλύπτεται η χυδαιότητα τους στον αέρα των κομματικών τηλεοπτικών σταθμών τους, όπως με την περίπτωση του μέλους της επιτροπής των επιδημιολόγων, Αλ. Βατόπουλου, δεν δείχνουν να ιδρώνουν.

Το γυρίζουν στην παλαβή προσφέροντας στιγμές γέλιου, που γρήγορα μετατρέπεται σε απόγνωση και την απορία για το πως διάολο καταφέραμε πάλι να ξεπεράσουμε τις επιδόσεις μας ως λαός και να εξουσιαζόμαστε από γελοίους και ημιπαράφρονες κοινωνιοπαθείς;

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στις διαδηλώσεις ενάντια στο νομοθετικό φασιστούργημα της Κεραμέως.

-Να ανατρέψουμε την απόπειρα εγκαθίδρυσης φιλελεύθερης χούντας στο όνομα της πανδημίας.

-Καμία ανοχή στο αστυνομικό κράτος και τις παρανοϊκές πλέον απαγορεύσεις.

-Μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ, μέτρα προστασίας του πληθυσμού και στους χώρους εργασίας.

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Aνακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων περισσότερων από 100 ατόμων. Η ευωδιαστή χούντα που έχει κάτσει στα κεφάλια μας χτύπησε ξανά. Δύο μέρες αφότου επετράπη ένα πανεθνικό καταναλωτικό πάρτι στα πολυκαταστήματα και μία πριν από τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματισθεί ενάντια στο πινοτσετικό νομοσχέδιο της Κεραμέως...