Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σχεδόν μισό αιώνα μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου που υπήρξε η αυθόρμητη κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης μέσα στο φοιτητικό και το εργατικό κίνημα, το Κράτος και ο Καπιταλισμός οξύνουν την ένταση με την οποία επιτίθενται στον διαρκή αγώνα του ανθρώπου για ελευθερία και ψωμί.
Η κρίση του Κεφαλαίου που εδώ και 15 χρόνια μείωσε δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων και προχώρησε στη μεγαλύτερη περιστολή κοινωνικών δικαιωμάτων των τελευταίων 80 χρόνων, μπαίνει πλέον σε μια νέα φάση, στην οποία η απουσία οποιασδήποτε κοινωνικής κίνησης και η διευθέτηση μιας αντιδραστικής ατζέντας στο επίπεδο των ελίτ, θα αποτελούν την νέα κανονικότητα.
Στην Ελλάδα, η ακροδεξιά κυβέρνηση στην οποία συνασπίζονται φασίστες νοσταλγοί των τανκς με φιλελεύθερους ντήλερς επιχειρηματιών, δεν αποτελεί κάτι περισσότερο ούτε λιγότερο από την έκφραση της διεθνούς τάσης του καπιταλισμού να πετά σταδιακά από πάνω του τη μάσκα της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και να προσφεύγει ξανά στη φιλόξενη αγκαλιά του φασισμού και του αυταρχισμού. Στην Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία, την Πολωνία, την Ρωσία, την Ουκρανία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία, η εξουσία βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που διαφέρουν από τους φασίστες του Μεσοπολέμου μόνο κατά το ότι αντιμετωπίζουν πιο σύγχρονα ζητήματα.
Είναι μέσα σε αυτό το κλίμα, που οι ελίτ επιχειρούν να μετατρέψουν την πολιτική σε έναν πόλεμο μαφιόζων που ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους στη δημόσια σφαίρα. Αν το κάνουν αυτό, είναι γιατί υπολογίζουν ότι έχουν από κάτω τους μια κοινωνία πλήρως ηττημένη, υποταγμένη και ανοργάνωτη, που θα τους παρακολουθεί άπραγη και ενίοτε θα παίρνει και θέση στο πλευρό του ενός ή του άλλου.
Έχουμε κάθε συμφέρον να τους δείξουμε ότι κάνουν λάθος. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που βλέπουν το εισόδημά τους που συρρικνώθηκε βάναυσα την δεκαετία του 2010 από τις μειώσεις των μισθών να συρρικνώνεται σήμερα ξανά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, που βλέπουν κάθε απόπειρά τους να αναπνεύσουν να αντιμετωπίζεται με την αστυνομία και την καταστολή, που βιώνουν τον τρόμο της φτώχειας, της οριακής επιβίωσης και της χαμένης ζωής, μπορούν στις εξεγέρσεις της ιστορίας να βρουν την έμπνευση για να διεκδικήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο στη ζωή τους.
Η απεργία της 9ης Νοέμβρη, η πιο επιτυχημένη της τελευταίας 10ετίας, σε πείσμα της ανυπαρξίας και της άρνησης οργάνωσης του κρατικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ, δείχνει τη δυνατότητα να ανακτήσει η κοινωνία την πρωτοβουλία των κινήσεων από τους οικονομικούς και πολιτικούς μαφιόζους της εξουσίας.
Στο σκηνικό του πολέμου, των καθημερινών δολοφονιών και βασανισμών προσφύγων και μεταναστών/ριών μέσα στην ελληνική επικράτεια, στον εθνικισμό και τον εκφασισμό, να αντιτάξουμε το αγέρωχο πάθος για ελευθερία και ζωή, το αγέρωχο σώμα των εξεγέρσεων που κρατούν την ανθρωπότητα όρθια απέναντι στους εξουσιαστές και τους φύλακές τους.
Οι εξεγέρσεις θα είναι πάντα το φως των κοινωνιών απέναντι στο σκοτάδι του Κράτους και του Καπιταλισμού.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στη συγκέντρωση και πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17/11, στις 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

-Οι εξεγέρσεις θα είναι πάντα το άνθισμα αυτού του κόσμου απέναντι στην εξουσία και την εκμετάλλευση
-Οργάνωση και αγώνας ενάντια στη φτώχεια και τον αυταρχισμό
-Απέναντι στο Κράτος, τον Καπιταλισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο, η συλλογική δύναμη των καταπιεσμένων
-Να σταματήσουμε τις δολοφονίες και τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα του ελληνικού κράτους
-Καμία ανατίμηση στην ενέργεια και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και μείωση του χρόνου εργασίας
-Αντίσταση στην κρατική καταστολή στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς


RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Σχεδόν μισό αιώνα μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου που υπήρξε η αυθόρμητη κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης μέσα στο φοιτητικό και το εργατικό κίνημα, το Κράτος και ο Καπιταλισμός οξύνουν την ένταση με την οποία επιτίθενται στον διαρκή...