Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν από την αρχή ξεκάθαρη ως προς τα μέσα και τις μεθόδους της: κυνισμός, κανιβαλισμός και ελιτισμός με κοινό παρονομαστής την καταστολή. Έτσι αντιμετωπίζεται κάθε κοινωνικός χώρος και κάθε πολιτική κίνηση που εναντιώνεται στις πολιτικές της. Χτυπά και διαλύει πορείες με χημικά, ακραίο ξύλο και συλλήψεις, εισβάλει σε σχολές, σε πολυκατοικίες, εκκενώνει καταλήψεις χρόνων και συλλαμβάνει βίαια και αναίτια κόσμο μέσα από το σπίτι του σέρνοντάς τον στα δικαστήρια. Κι όλα αυτά εν μέσω τρομερής ακρίβειας, με την εργατική τάξη να βιώνει καθημερινά τη φτωχοποίηση και την ανασφάλεια, μετά από τις εκατόμβες του κορωνοϊού, ενώ η πολεμική απειλή είναι στην ημερήσια διάταξη και τα σκάνδαλα σε βάρος της κυβέρνησης πληθαίνουν και την πιέζουν καθημερινά. Το Κράτος λοιπόν κανονικοποίησε την κατασταλτική του βία ανάγοντας στα δύο πρώτα χρόνια της υγειονομικής κρίσης/πανδημίας την αστυνομία ως κύριο πολιτειακό παράγοντα.

Η κλιμάκωση της καταστολής ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι του 2019 απέναντι στους κατειλημμένους κοινωνικο-πολιτικούς χώρους, εκκενώνοντας καταλήψεις σε διάφορες περιοχές και πετώντας βίαια στο δρόμο όσους/ες διέμεναν εκεί, συμπεριλαμβανομένων προσφύγων και μεταναστών/τριών. Στο ίδιο μοτίβο τα ΜΑΤ εισέβαλαν στις 22 Νοεμβρίου στο χώρο των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, μπουκάροντας στα δωμάτια της κοινότητας και προσάγοντας όποιον/α βρισκόταν εκεί. Άνθρωποι δεμένοι πισθάγκωνα ήταν γονατισμένοι στο πεζοδρόμιο, υπό την απειλή των μπάτσων πάνω από τα κεφάλια τους, ενώ απαγορευόταν στους δημοσιογράφους να καλύψουν το γεγονός. Ανάμεσα τους, μια έγκυος γυναίκα, η οποία δεν αισθανόταν καλά και έμεινε αβοήθητη. Συνολικά 78 άτομα έχουν συλληφθεί μετά από μια επιχείρηση αλά λατινοαμερικάνικων φαβέλων. Ευτυχώς η ανταπόκριση του αλληλέγγυου κόσμου υπήρξε άμεση και μαζική έξω από τη ΓΑΔΑ. Η επίσημη αφορμή της επιχείρησης ήταν ότι στα Προσφυγικά διέμενε ένας «τρομοκράτης» που κατείχε εκρηκτικές ή εμπρηστικές ύλες. Αν ψάχνουν όμως για τρομοκράτες μπορούν να βρουν ανάμεσά τους ή στους πολιτικά προϊστάμενούς τους, στους τραπεζίτες, στους στρατηγούς, σε ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών ή των συνοριοφυλάκων που κάνουν επαναπροωθήσεις σε μετανάστ(ρι)ες/πρόσφυγες.

Σαφώς όλα τα ανωτέρω αποτελούν το μακρύ χέρι της αγοράς και του Κεφαλαίου, τα οποία προκειμένου να είναι ελεύθερα χρειάζονται την εργατική τάξη και την πλειονότητα της κοινωνίας σε δεσμά. Γι’ αυτό την προηγούμενη μέρα, νωρίς το πρωί, δικαστικός επιμελητής συνοδεία δύο αστυνομικών παραβίασαν το διαμέρισμα συνταξιούχου γυναίκας στου Ζωγράφου και την πέταξαν έξω προκειμένου να κατάσχουν την πρώτη της κατοικία λόγω οφειλής ύψους 15.000 ευρώ σε τράπεζα (σύμφωνα με το ίδιο το πιστωτικό/τοκογλυφικό ίδρυμα). Η απάνθρωπη πράξη τους απαντήθηκε με άμεση αντίδραση των γειτόνων-ενοίκων της πολυκατοικίας και μαζική πορεία στη γειτονία λίγο αργότερα, αναστέλλοντας την έξωση, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη κι ότι η συλλογική απάντηση μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στο βόρβορο που η κυβέρνηση θέλει να μας σύρει.

Οι τραμπουκισμοί της αστυνομίας, το κλίμα τρόμου που το Κράτος επιδιώκει να επιβάλει, δεν θα περάσουν. Δεν θα αποδεχτούμε, δεν θα συνηθίσουμε την κρατική καταστολή και το φόβο, ούτε την οικονομική και νομική βία των τραπεζών και του Κεφαλαίου γενικότερα.

∙Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στους/στις συλληφθέντες/είσες των Προσφυγικών και απαιτούμε την παύση της διώξής τους.

∙Κανένας πλειστηριασμός σπιτιού-άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο σπίτι στου Ζωγράφου και καμιά αποπληρωμή του δανείου με το οποίο επιβαρύνουν την κάτοικό της.

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2022/04/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2022/04/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν από την αρχή ξεκάθαρη ως προς τα μέσα και τις μεθόδους της: κυνισμός, κανιβαλισμός και ελιτισμός με κοινό παρονομαστής την καταστολή. Έτσι αντιμετωπίζεται κάθε κοινωνικός χώρος και κάθε πολιτική κίνηση που εναντιώνεται στις πολιτικές της. Χτυπά και διαλύει πορείες με χημικά, ακραίο ξύλο και...