Η εταιρεία Artume Α.Ε., ελεγχόμενη από την αμερικάνικη Blackrock, επιδιώκει την επέκτασή της σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος μέσω της κατασκευής Mall. Η επιχείρηση την διαδικασίας ανέγερσης Mall ξεκίνησε το 2007 και οι γραφειοκρατικές διαπραγματεύσεις για την καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια (από 55.000 τ.μ. μέχρι 22.000 τ.μ.) σε συνεργασία με το κράτος δίνουν πλέον το «πράσινο φως» στην δρομολόγηση των έργων. Στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης, το υπουργείο Περιβάλλοντος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία Artume για την εξυπηρέτηση «δημόσιων συμφερόντων» δρομολογώντας άμεσα τις δράσεις για την υλοποίησή του, προσθέτοντας άλλη μια πράξη «οικολογικής ευαισθησίας».

Σύμφωνα με το πλάνο της Artume Α.Ε., η Ακαδημία Πλάτωνος αναμένεται να αποτελέσει «αυλή»-ιδιοκτησία ενός μεγάλου εμπορικού πολυχώρου, που ειρωνικά θα ονομάζεται «Academy Gardens». Η ανέγερση του κολοσσιαίου εμπορικού κέντρου, θα έχει ως συνέπεια την καταστροφή του τοπικού φυσικού πλούτου, μεταβάλλοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, πέρα από αρχαιολογικό φυσικό δημόσιο χώρο, η Ακαδημία Πλάτωνος αποτελεί μέρος μιας ευρείας υδρολογικής περιοχής και η καταστροφή της θέτει σε κίνδυνο και τις γειτονικές περιοχές.

Η συνεχής ανέγερση γιγαντιαίων εμπορικών κέντρων φυσικά πλαισιώνεται από τα εργασιακά δεδομένα των άθλιων μισθών, της «μαύρης» εργασίας, των 32 εργάσιμων Κυριακών και των ατομικών συμβάσεων. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τις σκοπιμότητες της επέλασης του Κεφαλαίου, οι εκπρόσωποι του οποίου μιλούν για «αναβάθμιση», «αντισταθμιστικά οφέλη» και «νέες θέσεις εργασίας».Το φυσικό περιβάλλον και ο δημόσιος πολιτιστικός πλούτος δεν θα αποτελέσουν σε καμία περίπτωση ιδιοκτησία του Κεφαλαίου. Η συλλογικοποίηση των αγώνων μας και η οργάνωση της τάξης μας, οφείλει να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή του φυσικού κόσμου.

Η Ομάδα Περιβάλλοντος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει τις δράσεις του «Συντονιστικού για την αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνα» ενάντια στην κατασκευή Mall και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 25/2 στις 11 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.

-ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

-ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΣΗ MALL

-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

RocinanteΑνακοινώσεις
Η εταιρεία Artume Α.Ε., ελεγχόμενη από την αμερικάνικη Blackrock, επιδιώκει την επέκτασή της σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος μέσω της κατασκευής Mall. Η επιχείρηση την διαδικασίας ανέγερσης Mall ξεκίνησε το 2007 και οι γραφειοκρατικές διαπραγματεύσεις για την καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια (από 55.000 τ.μ. μέχρι...