Με τρομερή επίδειξη ισχύος και καταστολή οι μπάτσοι του Χρυσοχοϊδη τίμησαν την ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών προχωρώντας σε εντελώς αναίτιες και προκλητικές προσαγωγές συντροφισσών μας που διαμαρτύρονταν ενάντια στο προφανές, δηλαδή την πολλαπλή βία που δέχονται καθημερινά όλες οι γυναίκες.

Οι δυνάμεις καταστολής της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη, έδειξαν το βίαιο πρόσωπό τους για ακόμη μία φορά και καταπατώντας κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, αποφάσισαν να στοιβάξουν 15 γυναίκες και αλληλέγγυους σε βαν, οι οποίοι/ες μέχρι τότε τηρούσαν κάθε μέτρο προστασίας, με μάσκες και αποστάσεις.

Εντωμεταξύ, την ίδια ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησής του προσαγάγουν γυναίκες που φωνάζουν για τα αυτονόητα στο Σύνταγμα, ο Μητσοτάκης παρεμβαίνει σε διαδικτυακή εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας για την βία κατά των γυναικών.

Όσα κοινωνικά προσωπεία κι αν προσπαθεί να φορέσει το κράτος στη βαρβαρότητα και στον μισογυνισμό, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά την κρατική βία, την βιώνουμε καθημερινά, κάθε πτυχή της αφήνει και μια νέα πληγή στα σώματά μας, στις ψυχές μας.

Τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δε μας σταματά! Ούτε η αστυνομική βαρβαρότητα, ούτε η κρατική τρομοκρατία. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων μας, όπως πάρα πολύ θα ήθελαν.

Απαιτούμε άμεση απελευθέρωση των συντροφισσών μας!
Κανένα πρόστιμο, καμία κατηγορία σε βάρος τους.
Καμία ποινικοποίηση των δίκαιων αγώνων μας.

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-1024x786.pnghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-300x300.pngRocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Με τρομερή επίδειξη ισχύος και καταστολή οι μπάτσοι του Χρυσοχοϊδη τίμησαν την ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών προχωρώντας σε εντελώς αναίτιες και προκλητικές προσαγωγές συντροφισσών μας που διαμαρτύρονταν ενάντια στο προφανές, δηλαδή την πολλαπλή βία που δέχονται καθημερινά όλες οι γυναίκες. Οι δυνάμεις καταστολής της ακροδεξιάς κυβέρνησης...