Μία εβδομάδα μετά τη σαρωτική απόρριψη των «προτάσεων των δανειστών» από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε, η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες όπου προσπαθεί να πείσει τους εταίρους να πάρουν σκληρότερα μέτρα , αρκεί να κρατήσουν την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή καθόλου δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Οι κυβερνήσεις στον καπιταλισμό πάντοτε παριστάνουν ότι βρίσκονται στη μέση της σύγκρουσης του Κεφαλαίου με την Εργασία και πάντοτε δρουν προκειμένου να επικυρώσουν την κυριαρχία του πρώτου στη δεύτερη. Και σε αυτόν τον κανόνα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ούτε δεξιές ούτε αριστερές.

Η εργατική τάξη επέλεξε να απορρίψει κάθε νέα πολιτική λιτότητας, ανεξαρτήτως κόστους, αγνοώντας απειλές και εκβιασμούς, τρομοκρατία και λοκ-άουτ. Αυτή την απόφαση οφείλει να την υπερασπιστεί η ίδια, χωρίς να δείξει την παραμικρή εμπιστοσύνη σε διαμεσολαβητές, «κυανόκρανους» και κυβερνήτες

Οποιαδήποτε αυταπάτη περί «έντιμου συμβιβασμού» και «σκληρής διαπραγμάτευσης» έχει πλέον καταρρεύσει από την ίδια την πραγματικότητα. Οποιαδήποτε επίκληση κάποιας «ενότητας», εθνικής ή ευρωπαϊκής, έχει προφανή στόχο να καθοδηγήσει την εργατική τάξη σε συνθηκολόγηση.

Όμως δεν έχουμε κανένα λόγο να συνθηκολογήσουμε. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, ντόπιοι/ες και μετανάστες/ριες, οφείλουμε τώρα να μεταφέρουμε το πεδίο της πάλης εκεί όπου πάντα ήταν πραγματικά: στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές και στον δρόμο.

Δε συζητάμε άλλο τους όρους παράδοσής μας στο Κεφάλαιο, ελληνικό ή ευρωπαϊκό. Οργανωνόμαστε και παλεύουμε για την ήττα του!

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί :

19:00 στην πλ. Κλαυθμώνος στην Αθήνα –

19:00 Πορεία με συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας (θα ακολουθήσει Λαϊκή Συνέλευση στο Ηρώο στην παραλία) στο Βόλο

-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

-ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΟΧΙ»  ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

-ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
  Μία εβδομάδα μετά τη σαρωτική απόρριψη των «προτάσεων των δανειστών» από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε, η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες όπου προσπαθεί να πείσει τους εταίρους να πάρουν σκληρότερα μέτρα , αρκεί να κρατήσουν την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Η εξέλιξη αυτή...