Η απεργία που έρχεται στις 19 Οκτωβρίου 2011 δεν είναι μια μάχη ξεκομμένη από το ιστορικό της πλαίσιο. Αντιθέτως, είναι μια ακόμα ευκαιρία να δοθεί μια ακόμα μαχαιριά στο κουφάρι του σάπιου αυτού πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Του συστήματος αυτού που πλέον περισσότερο από ποτέ κάνει ξεκάθαρο σε όλη την κοινωνία τον ταξικό του χαρακτήρα, τσαλαπατώντας και εξανδραποδίζοντας κάθε αξιοπρέπεια σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο.
Χτυπώντας κατ εξακολούθηση τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μέσω των περικοπών στους μισθούς, της κατάργησης  των συλλογικών συμβάσεων, των αυξήσεων στο ΦΠΑ, της περικοπής σε Υγεία και Εκπαίδευση στο όνομα της «εξυγίανσης του Δημοσίου», των ελαστικοποιημένων ωραρίων εργασίας και της αστυνομικής καταστολής που στρέφεται ενάντια στον οποιονδήποτε έστω κάνει σκέψεις για να πράξει πάνω σε όλα αυτά και όσα άλλα το καπιταλιστικό Κράτος σχεδιάζει και εφαρμόζει.
Η απεργία αυτή δεν είναι παρά μια μάχη η οποία πρέπει να δοθεί λοιπόν πρώτα και από όλα για αυτό τον λόγο: για το δικαίωμα μας να αναπνεύσουμε με λίγη αξιοπρέπεια παραπάνω. Μια ευκαιρία να δώσουμε στους εαυτούς μας τον χρόνο και τον τρόπο να σκεφτούμε τι παραδίδουμε και τι έχουμε να κερδίσουμε.
Μια απεργία όμως δεν είναι μια διαδικασία που ούτε ξεκινάει, ούτε τελειώνει στα όρια της διάρκειας της. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να δημιουργήσουμε και να καλλιεργήσουμε τα εργαλεία τα οποία θα μας οδηγήσουν σε μια ουσιαστικότερη αλλαγή από μια απλή διαμαρτυρία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να πυκνώσουμε τις γραμμές των σωματείων μας, κάνοντας τα ξανά όργανα διεκδίκησης των εργαζομένων αντί για όργανα κοινωνικού καθησυχασμού. Σήμερα πρέπει να κάνουμε τα συνδικάτα ξανά μαχητικά και κοινωνικά υπεύθυνα, εξοστρακίζοντας για πάντα τα τσιράκια της εργοδοσίας και της πολιτικής εξουσίας από μέσα τους.
Έτσι ώστε οι επόμενες κινητοποιήσεις να είναι ακόμα πιο μαζικές, πιο επικίνδυνες για αυτούς, πιο αποτελεσματικές για τις ζωές μας.

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις

Καμία έκπτωση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Καμία περικοπή στην Υγεία και Εκπαίδευση στο όνομα της κάθαρσης του Δημοσίου

Τρομοκρατία είναι οι απολύσεις και οι περικοπές

ΣΤΙΣ 19  ΚΑΙ 20 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

RocinanteΑνακοινώσειςαναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε,ολοι στον αγώνα για την ανατροπή της οικονομικής δικτατωρίας
Η απεργία που έρχεται στις 19 Οκτωβρίου 2011 δεν είναι μια μάχη ξεκομμένη από το ιστορικό της πλαίσιο. Αντιθέτως, είναι μια ακόμα ευκαιρία να δοθεί μια ακόμα μαχαιριά στο κουφάρι του σάπιου αυτού πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Του συστήματος αυτού που πλέον περισσότερο από ποτέ κάνει ξεκάθαρο σε όλη...