Εν καιρώ πανδημίας και έχοντας προηγηθεί η περίοδος καραντίνας, γεμάτη άγχος και αβεβαιότητα, με την διαδικτυακή και εξ αποστάσεως διεξαγωγή των μαθημάτων  να έχει οξύνει τις ανισότητες στο χώρο της εκπαίδευσης και να θέτει ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς, το υπουργείο παιδείας προσπαθεί να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο έρχεται να ταράξει με τις αλλαγές του κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης ξεκινώντας από τη πρωτοβάθμια και φτάνοντας μέχρι και τη τριτοβάθμια. Εφαρμόζοντας αυστηρές αξιολογήσεις στους εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας παραθυράκια για την δημιουργία προγραμμάτων σπουδών επί πληρωμή, θέτοντας όρια αποκλεισμού από την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και τοποθετώντας κάμερες στις σχολικές αίθουσες, το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει με τις μεταρυθμίσεις του μια νέα ακόμη πιο ζοφερή κατάσταση στο χώρος της παιδείας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει αιφνιδιαστικά ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο το οποίο θα κάνει την εκπαιδευτική διαδικασία ακόμα πιο εντατική και ασφυκτική για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους φοιτητές. Υπό αυτές τις συνθήκες φοιτητές και φοιτήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες να απαντήσουμε συλλογικά και μαχητικά στην επίθεση που θέλουν να εξαπολύσουν το Κράτος και Κεφάλαιο ενάντια στα συμφέροντα και στα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε μια παιδεία στο ύψος των αναγκών μας. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε την πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών της 9/6 ενάντια στο νομοσχέδιο παίρνοντας θέσεις αγώνα μέχρι να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπουργείου.

Ως Κλαδική Ένωση Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζουμε την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της Τρίτης 10/6 στα Προπύλαια στις 13.00 και την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Τετάρτης 11/6 στις 19.00 στα Προπύλαια και τα καλέσματα των ελευθεριακών και αυτόνομων σχημάτων σε αυτές.

  • Έξω οι κάμερες από τα σχολεία
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών
  • Καμία αξιολόγηση
  • Κανένα ηλικιακό όριο για μαθητές/ριες-φοιτητές/ριες
  • Άμεση μείωση της εξεταστέας ύλης
  • Να μην ανεχτούμε καμία παραβίαση των προσωπικών μας δεδομένων
  • Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής και καμία φοιτήτρια από την εξεταστική
  • Αντικατάσταση της δια ζώσης εξεταστικής από εργασίες και πραγματοποίηση δια ζώσης εξεταστικής με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπου δεν καθίσταται αυτό δυνατό
  • Μεταγραφές για όσους και όσες το έχουν ανάγκη
  • Κοινοί πανεκπαιδευτκοί αγώνες ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως   
RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Εκπαίδευσης
Εν καιρώ πανδημίας και έχοντας προηγηθεί η περίοδος καραντίνας, γεμάτη άγχος και αβεβαιότητα, με την διαδικτυακή και εξ αποστάσεως διεξαγωγή των μαθημάτων  να έχει οξύνει τις ανισότητες στο χώρο της εκπαίδευσης και να θέτει ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς, το υπουργείο παιδείας προσπαθεί να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο...