Η ομάδα γυναικών της Α.Π Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην ανοιχτή συνέλευση για την προετοιμασία της 8ης Μάρτη 2020 της Συνέλευσης 8ης Μάρτη, την Πέμπτη 24/10/19 στις 7.30 μ.μ στην ΔΟΕ., για μία πανελλαδική απεργία των γυναικών.

Ακολουθεί η πρόσκληση:

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
στην ανοιχτή συνέλευση για την προετοιμασία της 8 Μάρτη 2020

Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών 2020
Ανοιχτή συνέλευση Πέμπτη 24/10, 7:30μμ, στην ΔΟΕ

__

Η Συνέλευση 8ης Μάρτη συγκροτήθηκε στις αρχές του 2019 στο πνεύμα των φεμινιστικών απεργιών που από το 2016 γίνονται σε πάνω από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο, με σκοπό να τιμήσει και να επικαιροποιήσει τους αγώνες των γυναικών,από το 1857 και τις εργάτριες των κλωστοϋφαντουργείων της Ν. Υόρκης μέχρι και σήμερα,συντονίζοντας συλλογικότητες και άτομα,για την οργάνωση φεμινιστικής απεργίας και στην Ελλάδα.

Πράγματι, η Συνέλευση 8ης Μάρτη, με το σύνθημα «Απεργία στο σπίτι, απεργία στη δουλειά», κατάφερε να οργανώσει την πρώτη φεμινιστική απεργία στην Ελλάδα, στις 8 Μαρτίου 2019, η οποία αγκαλιάστηκε από πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ, που κήρυξαν στάση εργασίας, και δεκάδες συλλογικότητες, συσπειρώνοντας εκατοντάδες αγωνιζόμενες φωνές στον δρόμο.

Φέτος προσδοκούμε τον συντονισμό ακόμα περισσότερων συλλογικοτήτων και αγωνιστριών,ακόμη μεγαλύτερη σύνδεση με τα σωματεία των εργαζομένων,ώστε με τρόπο και λόγο καθημερινό και κατανοητό η 8η Μάρτη 2020 να γίνει υπόθεση για όλες και για όλους που αγωνίζονται καθημερινά για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς διακρίσεις, με ελευθερία, ισότητα, δικαιώματα.

Με τη Συνέλευσή μας,θέλοντας να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έγκαιρη οργάνωση της φετινής αγωνιστικής 8ης Μάρτη (του 2020),απευθυνόμαστε σε σωματεία και πρωτοβουλίες εργαζομένων,εργαζόμενες, συνταξιούχες, μαθήτριες, φοιτήτριες, άνεργες, σε κάθε συλλογικότητα (συνδικαλιστική, φοιτητική, μαθητική, αυτοδιοικητική)και ριζοσπαστική φωνή, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο δρόμο για την απελευθέρωση των γυναικών και της κοινωνίας.

Στη σημερινή συγκυρία που ο νεοφιλελευθερισμός επιτίθεται άγρια και καταργούνται κατακτήσεις χρόνων του εργατικού και του φεμινιστικού κινήματος και την ίδια στιγμή, τα ποσοστά της ανεργίας και της επισφαλούς εργασίας παραμένουν σχεδόν διπλάσια για τις γυναίκες, την ώρα που διαλύονται οι κοινωνικές δομές και οι γυναίκες επιβαρύνονται δυσανάλογα με τις συνέπειες της κρίσης, δυναμώνουμε τις φωνές μας και κάνουμε ορατή την παρουσία μας,διεκδικώντας τα δικαιώματά μας.

Ενόψει της επόμενης 8 Μάρτη,λοιπόν, ας ξεκινήσουμε ανοιχτά και συντροφικά τη συζήτηση για τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας, τους φόβους και τις καταπιέσεις μας, τις κατακτήσεις και τα όνειρά μας.

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση για τα αιτήματα,τις δράσεις και τα συνθήματά μας, για τη διάδοση του παγκόσμιου φεμινιστικού αγώνα.
Στο πλαίσιο αυτόοργανώνουμε την ανοικτή συνέλευσή μας,την Πέμπτη 24 Οκτώβρη 2019,ώρα 7:30μμ, στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), που βρίσκονται στην οδό Ξενοφώντος 15Α (Σύνταγμα), στον 3ο όροφο και σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά.

Με αγωνιστικούς και φεμινιστικούς χαιρετισμούς
Από τη Συνέλευση 8ης Μάρτη

__

fb: Συνέλευση 8ης Μάρτη
e-mail: sineleusi8m@gmail.com»

Η αφίσα – κάλεσμα της 8ης Μάρτη 2019:

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-1024x786.pnghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-300x300.pngRocinanteΑνακοινώσειςΟμάδα Γυναικών
Η ομάδα γυναικών της Α.Π Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην ανοιχτή συνέλευση για την προετοιμασία της 8ης Μάρτη 2020 της Συνέλευσης 8ης Μάρτη, την Πέμπτη 24/10/19 στις 7.30 μ.μ στην ΔΟΕ., για μία πανελλαδική απεργία των γυναικών. Ακολουθεί η πρόσκληση: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην ανοιχτή συνέλευση για την προετοιμασία της 8 Μάρτη 2020 Παγκόσμια Μέρα των...