Εργαζόμενες και εργαζόμενοι στις κατασκευές.

Το αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί και αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα στη βουλή. Η κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεσή της και ετοιμάζεται να θωρακίσει νομοθετικά την επερχόμενη επέλαση του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Είναι ξεκάθαρο πλέον,  πως ο στόχος δεν είναι απλά η αύξηση της κερδοφορίας τους μέσα από τη διάνοιξη νέων δρόμων παρασιτικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά και η οριστική συντριβή της τάξης μας  ώστε να μην μπορεί να μπλοκάρει τα σχέδιά τους.

Στον κλάδο μας αυτό σημαίνει πλήρης απελευθέρωση των κατασκευαστών από τους ελάχιστους περιορισμούς στη δραστηριότητά τους, χειροτέρευση των όρων και συνθηκών εργασίας, αμφισβήτηση του δικαιώματος ασφαλιστικής κάλυψης μέσα από την «συνυπαιτιότητα» εργαζόμενου – εργοδότη σε περίπτωση μη δηλωμένης εργασίας, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, απελευθέρωση του ωραρίου, επέκταση του δελτίου παροχής υπηρεσιών εις βάρος της σταθερής μόνιμης εργασίας.

Αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές βρήκαν για άλλη μια φορά τους επαγγελματίες εργοδοτικούς συνδικαλιστές σε όλες τις βαθμίδες του συνδικαλιστικού κινήματος και  μπροστάρηδες τις κυρίαρχες δυνάμεις στη ΓΣΕΕ. Οι ίδιες δυνάμεις μέσα στα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες αρνήθηκαν πεισματικά τον απεργιακό σχεδιασμό και συντονισμό, εκφυλίζοντας ουσιαστικά ακόμα και αυτές τις απεργίες στις οποίες σύρθηκαν, αλλά και απονευρώνοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Τη στιγμή που εργαζόμενοι σε μαζικούς  χώρους όπως στην υγεία, στους  ΟΤΑ, την  ΝΟΚΙΑ βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οργανώνουν απογευματινά συλλαλητήρια, θεωρώντας προφανώς πως θα κάνουν πολύ θόρυβο και θα μπλοκάρουν τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τα σωματεία μας να πάρουν άμεσα απόφαση για απεργία.  Να πάψουν να σφυρίζουν αδιάφορα όσες ομοσπονδίες,  εργατικά κέντρα και σωματεία είχαν πάρει απόφαση για  απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα της ψήφισης  και να την επικυρώσουν τώρα!

  • Απεργιακή κλιμάκωση ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο
  • Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις
  • Εμπρός για συμβάσεις εργασίας στο ύψος των πραγματικών αναγκών μας με αυξήσεις στους μισθούς και μείωση του χρόνου εργασίας.

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Κατασκευών
Εργαζόμενες και εργαζόμενοι στις κατασκευές. Το αντεργατικό 'αναπτυξιακό' πολυνομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί και αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα στη βουλή. Η κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεσή της και ετοιμάζεται να θωρακίσει νομοθετικά την επερχόμενη επέλαση του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Είναι ξεκάθαρο πλέον,  πως ο στόχος δεν είναι απλά η...