Στις 8 Μάη, η έκρηξη που γίνεται στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο έχει σαν αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό έξι εργατών και τον θάνατο τεσσάρων εξ αυτών. Οι Μπάμπης Δευτεραίος, Ραμαντάν Ντελιλάι, Αντώνης Αβραμπός και Κώστας Μαγγούρας γίνονται θύματα στον βωμό του κέρδους των αφεντικών. Τις μέρες που ακολουθούν μετά την έκρηξη ένας συρφετός από κυβερνητικά στελέχη, αστικές φυλλάδες και φερέφωνα της εργοδοσίας προσπαθούν να αναποδογυρίσουν την πραγματικότητα και να μας πείσουν πως οι τέσσερις θάνατοι προήλθαν από ένα απλό «ατύχημα», από ένα «ανθρώπινο λάθος». Το εργατικό κίνημα οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια, να φωνάξει δυνατά πως πρόκειται για εργοδοτικές δολοφονίες και να καλύψει τα ψέματα που βγάζουν λάδι τα αφεντικά των ΕΛΠΕ.

Όταν η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι εξαντλητικές υπερωρίες και οι άθλιες συνθήκες εργασίας αποτελούν πάγια πραγματικότητα στην καθημερινότητα των εργαζομένων και οι ίδιοι έχουν μιλήσει ανοικτά για τα συγκεκριμένα ζητήματα, φαντάζει υπερβολικό ακόμα και για το μεγαλύτερο εργοδοτικό παπαγαλάκι να αποδίδονται οι τέσσερις δολοφονίες εργαζομένων στην «κακιά στιγμή» και σε ανθρώπινα λάθη. Στους χώρους των ΕΛΠΕ έχουν γίνει κατά συρροή εργοδοτικές επιθέσεις, όπως οι μειώσεις των μισθών, η αφαίρεση από τους εργαζομένους κεκτημένων δικαιωμάτων που θεωρήθηκαν «παράλογα προνόμια εν μέσω κρίσης» μέσω επιχειρησιακής σύμβασης που τους ζητήθηκε να υπογράψουν αλλά και οι απολύσεις πού είτε ονομάζονταν «εθελούσια έξοδος» είτε κράταγαν το ουσιαστικό τους όνομα και έσπρωξαν στην ανεργία τουλάχιστον 600 εργαζόμενους-ες από το 2011.

Αν θέλουμε να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί και τραυματίες εργαζόμενοι στο βωμό του κέρδους των αφεντικών οφείλουμε να ανασυγκροτήσουμε το εργατικό κίνημα, να το καταστήσουμε αντίστοιχο του ρόλου που έχει να παίξει: του υπερασπιστή της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων μας. Βάζοντας τέλος στην ταξική ειρήνη που μας επιβάλλεται στο όνομα του γενικού καλού ή της εθνικής ανάπτυξης και χρησιμοποιώντας τα μεγαλύτερά μας όπλα, την αλληλεγγύη και την συλλογική οργανωμένη δράση θα απαντάμε στη τρομοκρατία του Κεφαλαίου σε κάθε ευκαιρία.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί προς το Υπουργείο Εργασίας για τις τέσσερις δολοφονίες των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, την Παρασκευή 5/6, στις 18:30 στα Προπύλαια.

Logo-Roci

RocinanteΑνακοινώσεις
Στις 8 Μάη, η έκρηξη που γίνεται στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο έχει σαν αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό έξι εργατών και τον θάνατο τεσσάρων εξ αυτών. Οι Μπάμπης Δευτεραίος, Ραμαντάν Ντελιλάι, Αντώνης Αβραμπός και Κώστας Μαγγούρας γίνονται θύματα στον βωμό του κέρδους των αφεντικών. Τις μέρες που ακολουθούν...