Δύο λέξεις βρίσκονται στα χείλη κάθε εργοδότη τον τελευταίο καιρό προκειμένου να δικαιολογηθεί το πλιάτσικο που επιχειρείται στις ζωές των εργαζόμενων: «Οικονομική κρίση». Κάθε εργατική κατάκτηση πάει περίπατο, κάθε κεκτημένο αγνοείται προκειμένου να ικανοποιηθούν οι «ανάγκες» των αφεντικών και όλα αυτά δικαιολογούνται με αυτές τις δύο μαγικές λεξούλες. Στον χώρο των ΜΜΕ ειδικά που ακόμα και στην «προ-κρίσης» εποχή, οι αυθαιρεσίες είχαν γίνει κανόνες, ο πόλεμος αυτός δεν θα μπορούσε να μην διεξάγεται με τους πιο σκληρούς όρους.

Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο ALTER δεν ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο. Η αντίστασή τους ωστόσο έρχεται να θυμίσει μια πραγματικότητα που σε πολλούς χώρους εργασίας μέσα στα ΜΜΕ μοιάζει να έχει ξεχαστεί. Ότι οι αγώνες των εργατών δεν μπορούν να ετεροκαθορίζονται από τα «προβλήματα» των αφεντικών τους. Αντίθετα, οφείλουν να καθορίζονται μόνο από τις ανάγκες των ίδιων των εργατών. Γι’ αυτό τον λόγο, ο αγώνας των εργαζόμενων του ALTER αναπόφευκτα προκαλεί θαυμασμό.

Απέναντι στις καθυστερήσεις των δεδουλευμένων, τις απολύσεις και την καταστράγηση των εργατικών δικαιωμάτων τους, οι εργαζόμενοι στο κανάλι του Μπουρναζίου αντιπαραβάλουν τον συλλογικό αγώνα και σε αυτή τους την μάχη έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας και η ενδεχόμενη επιτυχία του θα αποτελεί παρακαταθήκη και ελπίδα για τον κλάδο των ΜΜΕ συνολικά.

Η Κλαδική Εργαζόμενων στα ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στο ALTER, στηρίζει τον αγώνα τους και συνυπογράφει τα αιτήματά τους.

Η κατάληψη στο ALTER να τερματιστεί μόνο αν ο αγώνας των εργαζόμενων στεφθεί με επιτυχία ή να μην τερματιστεί καθόλου.


RocinanteΚείμενα αποφάσεων ΡοσινάντεΚλαδική Μ.Μ.ΕΑνακοίνωση Κλαδικής Εργαζομένων στα ΜΜΕ
Δύο λέξεις βρίσκονται στα χείλη κάθε εργοδότη τον τελευταίο καιρό προκειμένου να δικαιολογηθεί το πλιάτσικο που επιχειρείται στις ζωές των εργαζόμενων: 'Οικονομική κρίση'. Κάθε εργατική κατάκτηση πάει περίπατο, κάθε κεκτημένο αγνοείται προκειμένου να ικανοποιηθούν οι 'ανάγκες' των αφεντικών και όλα αυτά δικαιολογούνται με αυτές τις δύο μαγικές λεξούλες. Στον...