Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – Ροσινάντε στηρίζει τον αγώνα των πολιτικών κρατούμενων – απεργών πείνας, με αιτήματα:

-την κατάργηση των άρθρων 187 & 187Α (Τρομονόμος)
-την κατάργηση του κουκουλονόμου
-την κατάργηση των λευκών κελιών (φυλακίστες υψίστης ασφαλείας – Τύπου Γ)
-την άμεση άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού
-την παύση των δικανικών ακροβασιών με τη λήψη και χρήση DNA σαν αποδεικτικό στοιχείο
-την άμεση αποφυλάκιση των συγγενών των μελών της ΣΠΦ.

Το αντικαπιταλιστικό εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα έχει τοποθετηθεί ήδη από το 2001 ενάντια στην ολοκληρωτικού τύπου εναρμόνιση με το νομικό πλαίσιο των τρομονόμων της ΕΕ. Είναι ακριβώς αυτό το ασφυκτικό και εκδικητικό πλαίσιο που έχει αιχμή ο αγώνας των απεργών πείνας (μέλη Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων και φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ).

Όλοι/ες ανεξαιρέτως οι απεργοί πείνας βρίσκονται σε οριακό σημείο: απώλεια βάρους 15-20% και με ιδιαίτερα κρίσιμη κλινική κατάσταση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Μ. Νικολόπουλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού καθότι χρειάστηκε 3 φορές χορήγηση ατροπίνης για να παραμείνει στη ζωή. Η αντεργατική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει όλη την ευθύνη για την εξέλιξη της υγείας των απεργών πείνας.

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στον αγώνα των πολιτικών κρατούμενων.
Καταγγέλουμε τη στοχοποίηση των αλληλέγγυων από κυβερνητικούς και μιντιακούς κύκλους.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα ΤΩΡΑ να τοποθετηθούν, να πλαισιώσουν τις δράσεις αλληλεγγύης και να πιέσουν στην κατεύθυνση της δικαίωσης των αιτημάτων τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
Logo-Roci

RocinanteΑνακοινώσεις
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία - Ροσινάντε στηρίζει τον αγώνα των πολιτικών κρατούμενων - απεργών πείνας, με αιτήματα: -την κατάργηση των άρθρων 187 & 187Α (Τρομονόμος) -την κατάργηση του κουκουλονόμου -την κατάργηση των λευκών κελιών (φυλακίστες υψίστης ασφαλείας - Τύπου Γ) -την άμεση άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού -την παύση των δικανικών ακροβασιών με τη λήψη...