Ένα κίνημα πραξικοπήματος του Κεφαλαίου εκτυλίσσεται την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα. Με αφορμή την κήρυξη του δημοψηφίσματος και τους υποτιθέμενους κινδύνους που αυτό κουβαλά και τον έλεγχο κεφαλαίων που επέβαλε το τραπεζικό σύστημα, ένας μεγάλος αριθμός εργοδοτών κήρυξε στάση πληρωμών προς του εργαζόμενους. Η πρακτική αυτή συνοδεύεται από ένα γαϊτανάκι εργοδοτικών εκβιασμών, που φυσικά εκτείνονται πολύ πέρα από το δημοψήφισμα, και φθάνει μέχρι τα ανοικτά και αυθαίρετα λοκ-άουτ σε έναν σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων.

Είναι προφανές ότι το Κεφάλαιο, μετά από πέντε χρόνια ασύλληπτης και βάρβαρης επίθεσης στους/στις εργαζόμενους/ες και τα δικαιώματά τους, επιχειρεί να τελειώσει οριστικά και με τις αντιστάσεις και την άμυνα της κοινωνίας και των εργαζομένων, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο και την παρουσία μιας νωθρής κυβέρνησης που επιχειρεί να παίξει ρόλο «κυανόκρανου», τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την μακρά παράδοση των ρεφορμιστικών κυβερνήσεων που υπήρξαν ιστορικά το βούτυρο στο ψωμί του Κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι συνταξιούχοι/ες, δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να χρεωθούμε ένα ευρώ (ή δραχμή ή γρόσι –μας είναι αδιάφορο) παραπάνω, για λογαριασμό της καπιταλιστικής κρίσης.  Αντίθετα, απαιτούμε να μας επιστραφούν όσα μας κλάπηκαν αυτά τα 5 χρόνια της κρίσης και χρειαζόμαστε έναν άλλο κόσμο, χωρίς τάξεις, χωρίς την παρασιτική λειτουργία του Κεφαλαίου που εκμεταλλεύεται τον κόπο μας κι έπειτα επιχειρεί να μας πνίξει στα αδιέξοδα του.

Το πραξικόπημα που επιχειρεί το Κεφάλαιο πρέπει να απαντηθεί από την εργατική τάξη.

Καλούμε τον κόσμο της Εργασίας σε επαγρύπνηση και σε άμεση απάντηση όπου παρατηρούνται στάσεις πληρωμών και εκβιαστικά κλεισίματα.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, καλεί σήμερα στις 6 μμ, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα)

-ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

-ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ –ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

-ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ 6μμ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ.  

 

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Ένα κίνημα πραξικοπήματος του Κεφαλαίου εκτυλίσσεται την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα. Με αφορμή την κήρυξη του δημοψηφίσματος και τους υποτιθέμενους κινδύνους που αυτό κουβαλά και τον έλεγχο κεφαλαίων που επέβαλε το τραπεζικό σύστημα, ένας μεγάλος αριθμός εργοδοτών κήρυξε στάση πληρωμών προς του εργαζόμενους. Η πρακτική αυτή συνοδεύεται από ένα...