Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον τραγική. Μεγάλο μέρος των εργαζόμενων (πχ καθηγητές δραματικών σχολών και εργαζόμενοι/ες σε κέντρα δραστηριοτήτων, σχολές χορού, ωδεία, ιδιωτικά σχολεία) που έχουν βγει σε αναστολή, με απόφαση της κυβέρνησης εδώ και ένα μήνα, παραμένουν απλήρωτοι/ες.

Ενώ, η ανακοίνωση του υπουργείου είχε ξεκαθαρίσει ότι ανήκουν στο πρώτο κύμα καταβολής του επιδόματος, αφού είχε πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση των αιτήσεων, έβγαλε νέα εγκύκλιο που αλλάζει τα πάντα. Η κυβέρνηση της ΝΔ λοιπόν, αποφάσισε πως ένας μήνας χωρίς εισόδημα δεν είναι αρκετός και άφησε χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες να περιμένουν το δεύτερο ή και το τρίτο κύμα πληρωμών, άρα να φτάσουν επί της ουσίας στους δύο μήνες απλήρωτοι. Επιπλέον, ουδέποτε υπήρξε επαρκής ενημέρωση ώστε οι εργαζόμενοι/ες να μην περιμένουν χωρίς λόγο αλλά και να κάνουν εκ νέου τις αιτήσεις τους.

Από την άλλη, η εργοδοσία των ιδιωτικών σχολείων (πχ Νέα Γενιά Ζηρίδη), βγάζουν τις επιχειρήσεις του σε αναστολή, συνεχίζοντας παράλληλα να κάνουν τηλεκπαίδευση, παίρνοντας κανονικά τα δίδακτρα και αφήνοντας , προφανώς, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες απλήρωτους/ες από τον Μάρτη. Άλλοι αφήνουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές και πληρώνουν τους εργαζόμενους/ες με ψίχουλα, γιατί η τηλεκπαίδευση, ‘’δεν έχει την ίδια αξία με την δια ζώσης εκπαίδευση’’ και οι εκπαιδευτικοί δεν καταβάλλουν τον ίδιο κόπο και την ίδια προσπάθεια άρα, δεν τους αναλογούν τα ίδια χρήματα. Αποτελεί βέβαια γεγονός ότι οι εν λόγω εργοδότες παίρνουν τα δίδακτρα τους κανονικά, χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Όσο λοιπόν η ΝΔ βγαίνει και κάνει θριαμβευτικές δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι/ες συνεχίζουν να πλήττονται για ακόμα μία φορά, μένοντας είτε ακάλυπτοι, είτε στον αέρα για το πότε θα πάρουν τα χρήματα τους και φυσικά πολλοί και πολλές από αυτούς/ες έχουν ήδη απολυθεί. Το Κράτος δεν μπορεί να πείσει κανέναν και καμία μας. Οι ζωές μας έχουν αξία και απαιτούμε να μας δοθούν επιδόματα και δεδουλευμένα άμεσα!

  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
  • ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ
https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΚλαδική Εκπαίδευσης
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον τραγική. Μεγάλο μέρος των εργαζόμενων (πχ καθηγητές δραματικών σχολών και εργαζόμενοι/ες σε κέντρα δραστηριοτήτων, σχολές χορού, ωδεία, ιδιωτικά σχολεία) που έχουν βγει σε αναστολή, με απόφαση της κυβέρνησης εδώ και ένα μήνα, παραμένουν απλήρωτοι/ες. Ενώ,...