Στις 5 π.μ του Σαββάτου, οι υπερασπιστές του νόμου και της τάξης, εισέβαλαν στην κατάληψη Ρόζα Νέρα στα Χανιά και προσήγαγαν 16 άτομα μεταξύ αυτών και πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο στη κατάληψη. Άμεσα, δεκάδες αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι βρέθηκαν απέναντι στον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί στο ύψος της οδού Κανεβάρο αποτρέποντας τον κόσμο να προσεγγίσει την κατάληψη. Στην προσπάθεια της αστυνομίας να απομακρύνει τους/ις αλληλέγγους/ες ώστε να προσεγγίσουν το χώρο τα αμάξια της ασφάλειας που θα μετέφεραν τους προσαχθέντες, οι κρατικοί τραμπούκοι με τα γκλοπ και τα κράνη, έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβών κρότου λάμψης τραυματίζοντας τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων, Σοφία Θεοδωράκη.

Η κατάληψη Rosa Nera, κομμάτι του κοινωνικού κινήματος της πόλης των Χανίων, αποτέλεσε για 16 χρόνια ένα ελευθεριακό χώρο πολιτικής και πολιτισμικής δημιουργίας για τους καταπιεσμένους, ένα κέντρο αγώνα για τα συμφέροντα των αδύναμων και του αγώνα τους για την κοινωνική απελευθέρωση. Ταυτόχρονα ήταν και είναι ένα καταφύγιο για τους κατατρεγμένους της γης, όντας πάντα φιλόξενη σε όποιον/α έψαχνε μια αξιοπρεπή διαμονή, την στιγμή που το ελληνικό κράτος πραγματοποιεί κρυφές επαναπροωθήσεις σε θάλασσα και ξηρά και διατηρεί τα άθλια προσφυγικά στρατόπεδα κράτησης και εγκλεισμού.

Κομμάτι της γενικευμένης προσπάθειας εκκένωσης ελευθεριακών χώρων και καταλήψεων (βλ. Εκκενώσεις Terra Incognita και Libertatia στη Θεσσαλονίκη), η Rosa Nera έγινε ο τελευταίος στόχος της κρατικής καταστολής. Στόχος που είχε πολυσυζητηθεί τα τελευταία χρόνια με τον πρώην πρύτανη του πολυτεχνείου Κρήτης, Β. Διγαλάκη να δίνει προς ιδιωτική εκμετάλλευση τον χώρο, ανάβοντας το πράσινο φως για την ανέγερση ενός λουξ ξενοδοχέιου ιδιοκτησίας της εταιρείας Βelvedere.

Μικροφωνική αλληλεγγύης στις 12 το μεσημέρι 5/9 στη πλατεία αγοράς.

Στήριξη στις δράσεις αλληλεγγύης προς τη Κατάληψη.

Καμία ανοχή στη κρατική τρομοκρατία και τις εκκενώσεις καταλήψεων.

Να σταθούμε απέναντι στην καταστολή τον δομών του κοινωνικού κινήματος.

Αλληλεγγύη στη Κατάληψη Ρόζα Νέρα.

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Στις 5 π.μ του Σαββάτου, οι υπερασπιστές του νόμου και της τάξης, εισέβαλαν στην κατάληψη Ρόζα Νέρα στα Χανιά και προσήγαγαν 16 άτομα μεταξύ αυτών και πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο στη κατάληψη. Άμεσα, δεκάδες αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι βρέθηκαν απέναντι στον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί στο ύψος της...