Ανακοίνωση του Φοιτητικού Τμήματος της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, σχετικά με την χτεσινή δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

 

Χτες, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο ΑΠΘ και εξαπέλυσαν άλλη μια δολοφονική επίθεση ρίχνοντας σε ευθεία βολή δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης  για να διαλύσουν τον συγκεντρωμένο κόσμο ο οποίος διαμαρτυρόταν για την παρουσία των μπάτσων στο πανεπιστήμιο. Αυτή η βάρβαρη επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο φοιτητές, ένας εκ των οποίων εισήχθη στο νοσοκομείο με σπασμένα δόντια, σκίσιμο στο πρόσωπο και μερική απώλεια ακοής.

Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να ποινικοποιήσει τον φοιτητικό συνδικαλισμό έτσι ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει ανενόχλητη την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που σχεδιάζει σύμφωνα με τα συμφέροντα του Κεφαλαίου, οξύνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή. Από την κατάργηση του ασύλου μέχρι και σήμερα με την επερχόμενη είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ το Κράτος χτίζει ένα κλίμα τρομοκρατίας στις σχολές προσπαθώντας να τις μετατρέψει σε αποστειρωμένους χώρους αποκομμένους από την κοινωνία όπου η εντατικοποίηση, οι αποκλεισμοί από την εκπαίδευση και η πλήρης διάλυση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας θα είναι μια κανονικότητα η οποία δεν θα χωράει καμία αμφισβήτηση.  Σε αυτή την κατάσταση βασικός συνεργός του Κράτους είναι και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων και ιδιαίτερα αυτή του ΑΠΘ η οποία έχει επιτρέψει το πανεπιστήμιο να μετατραπεί σε ορμητήριο μπάτσων και με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να ξυλοκοπούνται και να συλλαμβάνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Η αστυνομία, η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων προσπαθούν να καταστείλουν και να διαλύσουν το φοιτητικό κίνημα. Παρ’ όλη την τρομοκρατία οι φοιτητές και οι φοιτήτριες συνεχίζουν να αγωνίζονται δυναμικά ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη. Ήδη από χτες το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ έδωσαν μια πρώτη απάντηση απέναντι στην αστυνομοκρατία οργανώνοντας μια μαζικότατη διαδήλωση. Το φοιτητικό κίνημα το επόμενο διάστημα οφείλει να ανασυνταχθεί και να περάσει στην αντεπίθεση, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να οργανωθούμε στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας γύρω από τα συμφέροντα της τάξης μας και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις. Nα μην ανεχτούμε την βαρβαρότητα!

-Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας

-Καμία σκέψη για είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

-Άμεση κατάργηση του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη

-Οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται

-Επανακατοχύρωση του ασύλου

Φοιτητικό Τμήμα της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Α.Π. Ροσινάντε

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδικές ΣυνελεύσειςΚλαδική Εκπαίδευσης
Ανακοίνωση του Φοιτητικού Τμήματος της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, σχετικά με την χτεσινή δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στο ΑΠΘ   Χτες, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο ΑΠΘ και εξαπέλυσαν άλλη μια δολοφονική επίθεση ρίχνοντας σε ευθεία βολή δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης  για να...