Σήμερα τα ξημερώματα η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών/ριών Νοταρά 26 δέχτηκε επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς από φασίστες. Η κατάληψη της Νοταρά όπως και οι υπόλοιπες καταλήψεις στέγης προσφύγων λειτουργούν ως ένα ζωντανό παράδειγμα συνύπαρξης προσφύγων και ντόπιων και αποτελούν ζωτικό κομμάτι του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Το ελληνικό κράτος, που δεν έχει δημιουργήσει ούτε στο ελάχιστο ασφαλές περιβάλλον για αυτούς τους ανθρώπους, αφού τους κρατά περιορισμένους σε «κέντρα φιλοξενίας» και δεν τους αναγνωρίζει βασικά δικαιώματα, το προηγούμενο διάστημα κυνήγησε τις καταλήψεις που διέμεναν πρόσφυγες.

Το κίνημα αλληλεγγύης όμως, είτε όταν πρόκειται για επιθέσεις φασιστών, είτε όταν πρόκειται για κρατική καταστολή παρουσιάζει τον πιο δυναμικό του χαρακτήρα, συνεχίζοντας ακατάπαυστα να προσφέρει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες. Το έργο των καταλήψεων στέγης και του κινήματος στέκεται ενάντια στον κόσμο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και όσα γκαζάκια και αν δεχτεί δεν τρομοκρατείται. Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στέκεται απόλυτα στο πλευρό των συντρόφων/ισσών της Κατάληψης Νοταρά 26.

Συμμετέχουμε στη συνέλευση της Κατάληψης Νοταρά 26, στις 17.00.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί!

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

996008_10200111931396126_1368204063_n

RocinanteΑνακοινώσειςΜετανάστες
Σήμερα τα ξημερώματα η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών/ριών Νοταρά 26 δέχτηκε επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς από φασίστες. Η κατάληψη της Νοταρά όπως και οι υπόλοιπες καταλήψεις στέγης προσφύγων λειτουργούν ως ένα ζωντανό παράδειγμα συνύπαρξης προσφύγων και ντόπιων και αποτελούν ζωτικό κομμάτι του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Το ελληνικό...