Στις 24/2 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ έγιναν μάρτυρες ακόμα ενός σκηνικού αστυνομοκρατίας και κρατικής επιβολής -μάλιστα την ίδια ώρα που αθωώνονταν οι 2 κατηγορούμενοι φοιτητές των γεγονότων του περασμένου Νοέμβρη-, λίγο διαφορετικό από όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν μιας και είναι αρκετά «αναβαθμισμένο», ωστόσο και αυτό βασιζόμενο στο δόγμα «νόμος και τάξη» που προωθεί η κυβέρνηση. Αναφερόμαστε φυσικά στον ειδικό φρουρό που όντας εκτός υπηρεσίας σταμάτησε με τη μηχανή του στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ επί της Πατησίων, για να ζητήσει ταυτότητες από τους μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο μέρος. Όταν φοιτητές/ριες υπερασπίστηκαν τους μετανάστες ζητώντας το λόγο από τον τραμπούκο με τα πολιτικά, θέλοντας ο τελευταίος να φοβίσει τους/τις φοιτητές/ριες δήλωσε την ιδιότητα του ως αστυνομικός και προσπάθησε να διαφύγει πανικόβλητος καταλήγοντας αυτοεγκλωβισμένος στο προαύλιο της σχολής, έχοντας τραβήξει το υπηρεσιακό του όπλο  και απειλώντας τους/τις φοιτητές/ριες. Λίγο αργότερα  και χάρη της ψυχραιμίας των φοιτητών/ριών ο ειδικός φρουρός διέφυγε ενώ διμοιρίες ΜΑΤ έκαναν την καθιερωμένη χρήση χημικών στη σχολή. Φυσικά δεν έφτανε αυτό για την ελληνική αστυνομία, καθώς συνεχίζοντας το κατασταλτικό της «λειτούργημα» επιτέθηκε στη συγκέντρωση και διαμαρτυρία φοιτητών/ριών και την επόμενη μέρα(25/2), φτάνοντας μέχρι και την είσοδο των κτιρίων της σχολής.  Για ώρες αργότερα ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ κρατούσαν εγκλωβισμένους εργαζόμενους/ες και φοιτητές/ριες μέσα στη σχολή ώσπου το απόγευμα η  συγκέντρωση αλληλέγγυων φοιτητών/ριων και εργαζομένων να σπάσει τον αποκλεισμό. Την ίδια μέρα καταστολή δέχονταν και όσοι/ες συγκεντρώθηκαν ενάντια στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη Κομοτηνή.

Κάθε μέρα που περνάει  γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως το δόγμα «νόμου και τάξης» εφαρμόζεται και επεκτείνεται σε κάθε κοινωνική πτυχή. Και ο τρόπος εφαρμογής δεν είναι άλλος από την επιβολή, τη βία και την καθολική κυριαρχία του Κράτους απέναντι σε κάθε εστία αντίστασης και κάθε τι που ξεφεύγει από τα κυρίαρχα πρότυπα και στεγανά. Η αστυνομοκρατία και η κρατική καταστολή λοιπόν, δεν είναι μια κατάσταση που μας ξαφνιάζει. Ξέρουμε πολύ καλά πως η αποστείρωση των πανεπιστημίων από οτιδήποτε διαφορετικό ή ριζοσπαστικό, η κατάργηση του ασύλου, το μπάσιμο των επιχειρήσεων στις σχολές και γενικότερα η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση προς το συμφέρον του Κεφαλαίου είναι πολύ βασικές κυβερνητικές επιλογές που θα συνοδευτούν με όσο ξύλο χρειαστεί για να εφαρμοστούν. Αυτό όμως δεν θα μας πτοεί σε καμία περίπτωση. Για αυτό είναι δεδομένη η αλληλεγγύη μας με τους/τις μετανάστες/ριες είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε στα στρατόπεδα των νησιών. Όπως είναι δεδομένη και η υπεράσπιση των σχολών μας από τους ένστολους τραμπούκους του Κράτους(σε υπηρεσία ή μη) κάθε φορά που επιδιώκουν να επιβάλουν τις προθέσεις Κράτους και Κεφαλαίου με τα κλομπ και τα χημικά.

Φοιτητές και φοιτήτριες, ντόπιοι/ες ή μετανάστες/ριες, εργαζόμενοι/ες ή άνεργοι/ες είναι σημαντικό να κάνουμε ξεκάθαρο το εξής: Ούτε τα όπλα, ούτε τα κλομπ και τα χημικά μας τρομάζουν! Όσους νόμους και να ψηφίσουν, όση τρομοκρατία και να σπείρουν, θα φροντίσουμε οι σχολές μας να παραμείνουν εστίες συλλογικοποίησης, αντίστασης και αλληλεγγύης. Από την ΑΣΟΕΕ  μέχρι κάθε σχολή παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας, δυναμώνοντας τους φοιτητικούς μας συλλόγους, κόντρα στον κρατικό εκφοβισμό και την υπονόμευση των αγώνων από αντιδραστικές παρατάξεις και ΜΜΕ. Με όπλο μας τις γενικές συνελεύσεις, την αλληλεγγύη των καταπιεσμένων και παίρνοντας θέσεις αγώνα, θα υπερασπιστούμε κάθε τι που μας ανήκει και θέλουν να μας κλέψουν. Πρώτα και κύρια όμως θα υπερασπιστούμε την ελευθερία και τη ζωή απέναντι στη δολοφονική μηχανή του Κράτους κάθε στιγμή που αυτές θα μπαίνουν στο στόχαστρο κουμπουροφόρων τραμπούκων.

Όλοι και όλες στην αντικατασταλτική πορεία προς τη ΓΑΔΑ με συγκέντρωση στις 26/2, στις 17:00 στην ΑΣΟΕΕ.

-Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές

-Κάτω τα χέρια από τους/τις μετανάστες/ριες, ελευθερία μετακίνησης, διαμονής και εργασίας για όλους/ες!

-Αλληλεγγύη στους/στις φοιτητές/ριες της ΑΣΟΕΕ

 

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Εκπαίδευσης
Στις 24/2 οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ έγιναν μάρτυρες ακόμα ενός σκηνικού αστυνομοκρατίας και κρατικής επιβολής -μάλιστα την ίδια ώρα που αθωώνονταν οι 2 κατηγορούμενοι φοιτητές των γεγονότων του περασμένου Νοέμβρη-, λίγο διαφορετικό από όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν μιας και είναι αρκετά «αναβαθμισμένο», ωστόσο και αυτό...