Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για το όργιο καταστολής στην Κυψέλη

Χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό στις δυνατότητες αντιμετώπισης του ιού με υγειονομικούς όρους, το Κράτος αφήνει την κοινωνία να κυκλοφορήσει απροστάτευτη, κυρίως από την βιασύνη του να λειτουργήσει άμεσα η οικονομία και να συνεχιστεί η κερδοφόρα ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων, ακόμη και αν αυτό γίνει επί πτωμάτων.

Χωρίς κανέναν σχετικό σχεδιασμό, ο κόσμος καλείται να βγει και να ζήσει έξω σε πόλεις όπου έχει καταστρατηγηθεί κάθε έννοια δημόσιου χώρου. Ίσως γιατί στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης η έννοια του «δημόσιου χώρου» έχει μόνο την σημασία του «φιλέτο για ιδιώτη», όπως συνέβη πρόσφατα με το λόφο Φιλοπάππου και τον Εθνικό Κήπο.

Παράλληλα, εν μέσω πανδημίας και τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία, το Κράτος αποφάσισε να επενδύσει στην αυτοσυντήρηση του και να ενισχύσει το εθνικό σύστημα καταστολής, αντί για αυτό της υγείας. Και κάπως έτσι μένουμε με το ΕΣΥ χωρίς προσλήψεις, τεστ και εξοπλισμό, να παρακολουθούμε τους μπάτσους να μας προστατεύουν από τον ιο, μοιράζοντας ξύλο και χημικά πρώτα στην Αγιά Παρασκευή και έπειτα στην Κυψέλη.

Και αν αναρωτιέστε πως βγάζει νόημα στο μυαλό ενός μπάτσου να μας προστατεύει από τον «συνωστισμό» πετώντας χημικά που προκαλούν βήχα σε μια απο τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας, η απάντηση είναι απλή: στο μυαλό τους δεν τίθεται καν το ερώτημα. Κυρίως γιατί τους καταλαμβάνει η χαρά του να χρησιμοποιήσουν τα όπλα και την πανοπλία τους για να επιβληθούν σε κάποιον πιο αδύναμο, επί πληρωμή και χωρίς καμία δίωξη.

Την τελευταία φορά που κοιτάξαμε, οι μπάτσοι δεν είναι όργανο υγειονομικής προστασίας και όσο η κυβέρνηση τους χρησιμοποιεί ως τέτοιους, το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τα πράγματα χειρότερα για όλη την κοινωνία. Στην νέα έκδοση της δυστοπίας που ζούμε, η αλληλεγγύη παραμένει η μόνη συνθήκη αυτοπροστασίας ενάντια στην διάδοση του ιου και την καταστολή.

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟ ΣΟΟΥ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
-ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
-ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΕΣΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

 

 

 

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για το όργιο καταστολής στην Κυψέλη Χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό στις δυνατότητες αντιμετώπισης του ιού με υγειονομικούς όρους, το Κράτος αφήνει την κοινωνία να κυκλοφορήσει απροστάτευτη, κυρίως από την βιασύνη του να λειτουργήσει άμεσα η οικονομία και να συνεχιστεί η κερδοφόρα ανάπτυξη των...