Πριν 2 χρόνια εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα μαγαζιά Βοτανοπωλείο και Σαλαντίν δέχθηκαν εκδικητικές απολύσεις λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης και διεκδίκησης. Ως φυσικό επόμενο οι απολυμένοι/ες εργαζόμενοι/ες διεκδίκησαν μέσα από σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων την επαναπρόσληψή τους, την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη καθώς και δεδουλευμένα που δεν τους είχαν καταβληθεί. Όπως είναι λογικό δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα τους βρέθηκαν πλήθος εργαζομένων, εργατικών και τοπικών κινήσεων αλλά και το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον Επισιτισμό του οποίου ήταν και μέλη.

Το σωματείο μαζί με τους/τις απολυμένους/ες κινήθηκαν στους αρμόδιους φορείς(ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας) για την διεκδίκηση των διαφορών τους με τις εργοδοσίες των Σαλαντίν και Βοτανοπωλείου. Μάλιστα όταν το σωματείο προσπάθησε να επικοινωνήσει τα αιτήματα με τα αφεντικά των 2 μαγαζιών, αυτά θεώρησαν ότι απειλούνται και εκβιάζονται. Για αυτό και απευθύνθηκαν στον πάγιο σύμμαχο των αφεντικών, το Κράτος και την Ασφάλεια. Έτσι το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος το οποίο όπως φαίνεται είναι το αρμόδιο για την καταστολή των εργατικών αγώνων και του συνδικαλισμού, δέχθηκε με περίσσια φροντίδα τους εργοδότες των οποίων τις μηνύσεις έκανε δεκτές.

 Αποτέλεσμα αυτών είναι 7 εργαζόμενοι/ες μέλη του σωματείου να βρίσκονται αντιμέτωπα με μηνύσεις για απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης των επιχειρήσεων και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν την απόπειρα. Δεν είναι όμως πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τα τελευταία 7 χρόνια που ο Κόσμος της Εργασίας δέχεται συνεχώς επιθέσεις από το Κεφάλαιο με αποτέλεσμα τόσο οι συνθήκες όσο και γενικότερα οι σχέσεις εργασίας να είναι εξοντωτικές για τους/τις εργαζομένους/ες. Στο καιρό λοιπόν της εντατικοποίησης της εργασίας, των «ελαστικών» ωραρίων, της ανασφάλιστης και απλήρωτης πολλές φορές εργασίας καθώς και των πενιχρών δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι λογικό ότι η καταστολή δεν θα μπορούσε να λείπει. Η μηδενική ανοχή που δείχνουν τα αφεντικά σε συνεργασία με το Κράτος απέναντι στη συνδικαλιστική δράση έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα έρχεται να νομιμοποιηθεί για τα καλά μέσω του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που προετοιμάζεται από την Κυβέρνηση.

Οργανώνουν την φτώχεια μας, να οργανώσουμε την τάξη μας!

Η Διεπαγγελματική Ένωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στα 7 μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον Επισιτισμό, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με τις μηνύσεις των αφεντικών που στόχο έχουν την καταστολή των εργατικών αγώνων και του συνδικαλισμού. Καλούμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους/τις εργαζομένους/ες σήμερα, Τρίτη 28/3, στα δικαστήρια Ευελπίδων όπου διεξάγεται η δίκη τους στις 9 π.μ.

-Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών.
-Καμία ποινικοποίηση των εργατικών και συνδικαλιστικών αγώνων.
-Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς.

diepagg

RocinanteΑνακοινώσειςΕργατικά
Πριν 2 χρόνια εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα μαγαζιά Βοτανοπωλείο και Σαλαντίν δέχθηκαν εκδικητικές απολύσεις λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης και διεκδίκησης. Ως φυσικό επόμενο οι απολυμένοι/ες εργαζόμενοι/ες διεκδίκησαν μέσα από σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων την επαναπρόσληψή τους, την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη καθώς και δεδουλευμένα που δεν τους είχαν...