Το τριήμερο 6, 7 και 8 Δεκέμβρη διεξάγονται οι συνδικαλιστικές εκλογές που θα ανακηρύξουν το ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για τα επόμενα 2 χρόνια, κάτι το οποίο θα αποτυπώσει τον απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης του σωματείου αλλά και θα καθορίζει την κατεύθυνσή του για το επόμενο διάστημα, τόσο σε σχέση με τους αγώνες που δίνονται στους χώρους εργασίας των εργαζομένων και ανέργων τεχνικών όσο και τη σύνδεση του σωματείου με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα.

Η κλαδική ένωση εργαζομένων στις κατασκευές της Α.Π. Ροσινάντε καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Πρωτοβουλίας Μηχανικών στο οποίο συμμετέχει με έναν εκπρόσωπο. Αναγνωρίζοντας πως οι συνδικαλιστικές διαδικασίες που έχουν το ουσιαστικότερο περιεχόμενο είναι η καθημερινή ζωή του σωματείου με την οικοδόμηση της ταξικής αλληλεγγύης, τους αγώνες στους χώρους δουλειάς, την προστασία των συναδέλφων από την εργοδοτική αυθαιρεσία και η ευρύτερη συνεργασία του με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, προωθώντας την πολιτική που παράγεται από τα ίδια τα όργανα των εργαζομένων, θεωρούμε ότι στις εκλογές οφείλουν να αποτυπωθούν οι συσχετισμοί εκείνοι που θα αποδείξουν πως το σωματείο οφείλει να εξακολουθήσει να κινείται σε κατεύθυνση ταξική, αντικυβερνητική και να εργαστεί προς την κατεύθυνση της δημιουργίας συσχετισμών στο εργατικό κίνημα που θα αντιταχθούν στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και θα ξεπεράσουν και θα καλύψουν το συνδικαλιστικό κενό που έχει αφήσει η ΓΣΕΕ η οποία είναι όλο και πιο προφανές χρόνο με τον χρόνο ότι έχει αναλάβει τον ρόλο του συνομιλητή του Κράτους και του Κεφαλαίου στη διαδικασία της επιβολής τους στην κοινωνία.

Κρίνουμε ότι κατά το τελευταίο διάστημα το σωματείο, με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του, προώθησε την αγωνιστικότητα και πάλεψε στην ταξική αρένα με πρόσημο ξεκάθαρα ταξικό. Κάθε αγώνας συναδέλφου έλαβε κεντρικά χαρακτηριστικά χωρίς να υποτιμάται καμία μάχη, μικρή ή μεγάλη και επιτεύχθηκαν νίκες κάποιες εκ των οποίων μπορούν να αφήσουν αγωνιστική παρακαταθήκη σε καιρούς όπου η υπαναχώρηση των εργατικών διεκδικήσεων έτειναν να γίνουν η κανονικότητα.

Το σωματείο, ως ο φυσικός οργανισμός της εργατικής τάξης οφείλει στο επόμενο διάστημα να προωθήσει ακόμα περαιτέρω τη δράση του στις ακόλουθες γραμμές.

  • Αναβάθμιση του αντικαπιταλιστικού αγώνα
  • Ενεργή συμμετοχή στον ευρύτερο συντονισμό ταξικών σωματείων
  • Ενίσχυση του μετώπου ενάντια στο Κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του
  • Ενίσχυση της ζωής του ώστε να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο της τάξης και να αποφύγει να γίνει κομματικό υποχείριο
  • Επισήμανση της διεθνιστικής αλληλεγγύης, να θέσει ως επιτακτικό το ζήτημα της καταστροφής του φράχτη του Έβρουkataskev
RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Κατασκευών
 Το τριήμερο 6, 7 και 8 Δεκέμβρη διεξάγονται οι συνδικαλιστικές εκλογές που θα ανακηρύξουν το ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για τα επόμενα 2 χρόνια, κάτι το οποίο θα αποτυπώσει τον απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης του σωματείου αλλά και θα καθορίζει την κατεύθυνσή του για το επόμενο διάστημα,...