Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκ μέρους της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ, στο 11ο συνέδριο της CNT. Ελπίζουμε πως θα καταφέρει να λάβει καρποφόρες αποφάσεις και να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικό.

Βιώνουμε την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση της εποχής μας. Παντού ανά τον κόσμο βλέπουμε τα δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργάτες στο παρελθόν με κόστος το αίμα τους να αναστέλλονται εν ριπή οφθαλμού. Οι μισθοί πέφτουν ταχέως, οι συνθήκες εργασίας δυσχεραίνουν χρόνο με τον χρόνο, νέα μοντέλα εργασίας καθιερώνονται έτσι ώστε οι εταιρείες να έχουν ευελιξία απέναντι στο προσωπικό τους και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Σε αρκετές χώρες οι τράπεζες παίρνουν, ή ετοιμάζονται να πάρουν, τα σπίτια του κόσμου ενώ ταυτόχρονα το εθνικιστικό κτήνος προσπαθεί και πάλι να δείξει τα δόντια του. Δε θα πρέπει να γελιόμαστε ωστόσο. Αυτά δεν είναι σημεία των καιρών. Οι θεμελιώδεις αντιθέσεις δεν άλλαξαν. Οι εργάτες ποτέ δεν έπαψαν να είναι υπό εκμετάλλευση και τα κράτη ποτέ δεν έπαψαν να καταπιέζουν τις κοινωνίες. Πρόκειται για σημεία που επισημαίνουν κάτι που ήδη γνωρίζουμε. Είναι όμως επίσης σημεία που υποδεικνύουν ότι πρέπει να κάνουμε δραστικές κινήσεις, γιατί φαίνεται ότι ο χρόνος εγκυμονεί αλλαγές, τις οποίες πρέπει να στρέψουμε προς όφελος της εργατικής τάξης.

Αυτοί και δεκάδες άλλοι λόγοι μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είναι τώρα που πρέπει να αναβαθμίσουμε την ταξική πάλη και να προωθήσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συνεργασία. Επίσης πιστεύουμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια η CNT αποτελεί αναγκαίο κομμάτι καθώς από τη μία έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική και από την άλλη ότι μπορεί να αποτελέσει σημείο έμπνευσης και επιρροής για την παγκόσμια εργατική τάξη. Ο Ροσινάντε δεν είναι μέλος κάποιας διεθνούς οργάνωσης ή συντονισμού αλλά στην τελευταία του συνδιάσκεψη – την οποία παρακολούθησε και η CNT – αποφάσισε ότι σε σχέση με τις διεθνείς υποθέσεις θα κινηθεί σε κατεύθυνση ενωτική ως προς τις οργανώσεις των εργατών και όχι σε διασπαστική. Πιστεύουμε στην επιστροφή στις ιδρυτικές αρχές του αναρχοσυνδικαλισμού στο πνεύμα των πρώτων αποφάσεων της AIT. Σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια η CNT πρέπει να αποτελεί οργανικό μέρος και ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με συντρόφους από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ευχές για ένα παραγωγικό συνέδριο.

Ζήτω η CNT!

Ζήτω η διεθνής ταξική αλληλεγγύη!

Ζήτω ο αναρχοσυνδικαλισμός!

Logo-Roci

RocinanteΑνακοινώσειςΔιεθνή
Αγαπητοί σύντροφοι, Εκ μέρους της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ, στο 11ο συνέδριο της CNT. Ελπίζουμε πως θα καταφέρει να λάβει καρποφόρες αποφάσεις και να είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικό. Βιώνουμε την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση της εποχής μας. Παντού ανά τον...