ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Κυβέρνηση και εργοδότες, με αφορμή την κρίση του συστήματός τους προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη στην πλάτη της εργατικής τάξης. Ισοπεδώνουν κατακτήσεις, τσακίζουν δικαιώματα με προφανή στόχο τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.

Με το νέο προϋπολογισμό ληστεύουν κι άλλο το εργατικό εισόδημα αυξάνοντας τους φόρους και μειώνοντας τις δαπάνες σε βασικούς τομείς όπως οι συγκοινωνίες και η υγεία, την στιγμή που απαλλάσσουν τους καπιταλιστές από το εργατικό κόστος.

Η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων δίνει τη χαριστική βολή στην εργασία.  Δεν είναι μόνο η μείωση των μισθών, η απελευθέρωση των απολύσεων, η αύξηση των ωρών εργασίας που συνθέτουν τη νέα εφιαλτική εργασιακή πραγματικότητα. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με τη συλλογική δύναμη της τάξης, με το δικαίωμα της διεκδίκησης και πάλης, με το συνδικαλισμό (που φρόντισαν βέβαια να αποδυναμώσουν και να απαξιώσουν πρώτα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες). Το εργατικό κίνημα πρέπει να θεωρήσει ως πρώτιστο καθήκον να αντιπαλέψει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Μας λένε πως ο αντεργατικός τους οδοστρωτήρας αποτελεί μονόδρομο. Τους απαντάμε πως για μας μονόδρομος είναι οι αγώνες, είναι οι απεργίες, είναι οι διαδηλώσεις, είναι ο συνδικαλισμός, είναι η καθημερινή μάχη της εργατικής τάξης ενάντια στο Κεφάλαιο, είναι η ανατροπή του καπιταλισμού.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να στήσει αναχώματα, ανατρέποντας την επίθεση στα δικαιώματά του, διευρύνοντας τις κατακτήσεις του με αιτήματα που θα μπλοκάρουνε τη λειτουργία του συστήματος και δε θα του προσφέρουνε χείρα βοηθείας.

Ήρθε η ώρα για την πλήρη αυτοτέλεια του συνδικαλιστικού κινήματος, την απεξάρτησή του από κομματικούς και πολιτικούς φορείς, την οργανωτική του αποδέσμευση από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Συγκροτούμε τη νέα αντικαπιταλιστική συνομοσπονδία, προωθώντας τον πλατύ συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων και ανάλογα το συντονισμό των ταξικών σχημάτων, των επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλειάς, των γενικών συνελεύσεων, με άμεσα αιτήματα πάλης

  ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

RocinanteΑνακοινώσειςΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντεαναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε,απεργία 15/12/2010
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Κυβέρνηση και εργοδότες, με αφορμή την κρίση του συστήματός τους προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη στην πλάτη της εργατικής τάξης. Ισοπεδώνουν κατακτήσεις, τσακίζουν δικαιώματα με προφανή στόχο τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Με το νέο προϋπολογισμό...