Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε 

Η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης μοιάζει να μην «ξεκουράζεται»  ποτέ σε ό,τι αφορά στους αγώνες της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τη γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Η αντεπίθεση των τεχνικών της ΕΤΕΡ Μ-Θ έναντι των αντεργατικών πολιτικών και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας περνάει από όλα τα στάδια: καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, αγωγές σε βάρος της εργοδοσίας, δικαστικές μάχες και φυσικά απεργίες.  Ειδικά σ’ εκείνους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που πρωτοστατούν στην κατάργηση των εργασιακών κεκτημένων, η απάντηση είναι δυναμικότερη. Όπως έγινε με τις απεργίες στο Μετρόπολις 95.5 (όπου είχε συλληφθεί και καταδικαστεί ο πρόεδρος της Ένωσης), με τον Άρης FM 92.8, τον Libero 107.4 FM και άλλους.

Στον Άρης FM, η απεργία δείχνει να μετατρέπεται σε διαρκείας, ξεκινώντας από 24ωρες, περνώντας σε 48ωρες και τώρα πια σε επαναλαμβανόμενες 4ήμερες απεργίες. Αίτημα, η αποπληρωμή δεδουλευμένων και η παύση της μαύρης εργασίας.

Η επίθεση των αφεντικών περιλαμβάνει απολύσεις, «εθελούσιες» αποχωρήσεις, χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μειώσεις μισθών και αύξηση της μαύρης εργασίας, μη αποπληρωμή δεδουλευμένων και απόπειρες τρομοκράτησης των εργαζομένων, ειδικά εκείνων που επιλέγουν το μαχητικό συνδικαλισμό.

Η απάντηση των εργαζομένων μπορεί να πάρει μόνο δύο κατευθύνσεις: ή αυτή της υποταγής με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ή αυτή του ταξικού αγώνα και της οργανωμένης αντεπίθεσης. Και οργανωμένη αντεπίθεση δεν νοείται χωρίς αλληλεγγύη και σύμπραξη μεταξύ διαφορετικών εργασιακών κλάδων και τελικά τον οργανωτικό διαχωρισμό από τις εργοδοτικές ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των τεχνικών της ΕΤΕΡ Μ-Θ και καλούμε άλλες ενώσεις και σωματεία του κλάδου των ΜΜΕ να προχωρήσουν σε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης.

Δεν θα μας δώσουν τίποτα, θα προσπαθήσουν να μας τα πάρουν όλα.

Δεν τους χρωστάμε τίποτα, μας χρωστούνε τα πάντα!

Οργάνωση της τάξης μας, αγώνας μέχρι την Γενική Απεργία και το γκρέμισμα του καπιταλισμού! Μέχρι την τελική νίκη!


RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Μ.Μ.Ε
Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε  Η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης μοιάζει να μην «ξεκουράζεται»  ποτέ σε ό,τι αφορά στους αγώνες της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τη γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Η αντεπίθεση των τεχνικών της ΕΤΕΡ Μ-Θ έναντι των αντεργατικών πολιτικών και της εργοδοτικής...