Την Παρασκευή 21/2 δικάζονται οι φοιτητές που συνελήφθησαν στην ΑΣΟΕΕ στις 14/11/2019 λόγω της κινητοποίησης ενάντια στο λοκ άουτ που είχε πραγματοποιήσει η Σύγκλητος της σχολής. Όπως είναι γνωστό αυτή η κινητοποίηση ήρθε αντιμέτωπη με την άγρια καταστολή της αστυνομίας καθώς και με αναίτιες συλλήψεις φοιτητών. Η πρώτη σύλληψη του φοιτητή της Ιατρικής, μέλους της νΚΑ και της ΕΑΑΚ  πραγματοποιήθηκε την ώρα της δράσης την ώρα που η αστυνομία έπνιξε στα χημικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ενώ παράλληλα τους/τις χτυπούσε με κάθε δυνατό τρόπο. Η αστυνομία πιστή στην παρακρατική της παράδοση, δεν δίστασε να  συλλάβει τον Γ.Π. φοιτητή του ΕΜΠ και μέλος επίσης, της νΚΑ και της ΕΑΑΚ στήνοντας του ενέδρα κάτω από το σπίτι του. Η σύλληψη του τελευταίου δεν έχει καμία διαφορά από μια απαγωγή καθώς για ώρες δεν του δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας με δικηγόρο και οικεία του πρόσωπα.

Το κράτος μέσω της ΑΣΟΕΕ αλλά και ενός συνόλου άλλων κατασταλτικών επιθέσεων (βίαιες επιθέσεις σε πορείες, εκκένωση καταλήψεων, παρουσία στα Εξάρχεια σαν στρατός κατοχής κ.α.) προσπάθησε να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη» δημιουργώντας το φόβο και το τρόμο στη κοινωνία και συγκεκριμένα σε όποιον/α «σηκώνει κεφάλι». Για αυτό αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για αυτή την εικόνα η δυναμική κινητοποίηση των φοιτητών/ριών εκείνο το πρωινό του Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ αλλά και η μαζική και δυναμική απογευματινή πορεία που πραγματοποιήθηκε αντανακλαστικά απέναντι στη κρατική καταστολή και το δόγμα της κυβέρνησης για μηδενική ελευθερία κινήσεων.

Τόσο οι φοιτητικοί σύλλογοι όσο και κάθε φοιτητής και φοιτήτρια ξεχωριστά οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές απέναντι στις διώξεις και το ανυπόστατο κατηγορητήριο. Είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε τις μαχητικές δράσεις του φοιτητικού κινήματος  και να υπερασπιστούμε κάθε συμφοιτητή και συμφοιτήτρια μας που βρίσκεται στο δρόμο αγωνιζόμενος/η και στοχοποιείται για την επιλογή του αυτή.

-Όλοι και όλες στην Ευελπίδων στις 21/2, στις 9:00 π.μ.

-Άμεση αθώωση των κατηγορούμενων 

-Αλληλεγγύη στους διωκόμενους φοιτητές

-Κάτω τα χέρια από το άσυλο

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Εκπαίδευσης
Την Παρασκευή 21/2 δικάζονται οι φοιτητές που συνελήφθησαν στην ΑΣΟΕΕ στις 14/11/2019 λόγω της κινητοποίησης ενάντια στο λοκ άουτ που είχε πραγματοποιήσει η Σύγκλητος της σχολής. Όπως είναι γνωστό αυτή η κινητοποίηση ήρθε αντιμέτωπη με την άγρια καταστολή της αστυνομίας καθώς και με αναίτιες συλλήψεις φοιτητών. Η πρώτη σύλληψη...