Ανακοίνωση της Κλαδικής Τεχνών & Θεαμάτων της Α. Π. Ροσινάντε, σχετικά με τη νίκη τους

Νίκησαν οι εργαζόμενοι κι οι εργαζόμενες του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου! Ανανεώθηκαν και οι 43 συμβάσεις τους.

Αυτός ο αγώνας είναι απλά ένα ακόμα λιθαράκι σε μια χρονιά που απέδειξε έμπρακτα ότι η οργάνωση της εργατικής τάξης είναι η μόνη ουσιώδης απάντηση στην κρίση που μας επιβάλλουν. Τα σωματεία που πολέμησαν την e-food και οι λιμενεργάτες της Cosco έχουν δείξει το δρόμο, σημειώνοντας νίκες μέσα σε λίγες μέρες. Όσο κι αν τα ΜΜΕ δεν θέλανε να παίξουν αυτά τα πραγματικά success stories της εργατικής τάξης, φαίνεται ότι το μόνο πραγματικά αυτοδημιούργητο μέσα στον καπιταλισμό είναι οι νίκες της εργατικής τάξης.

Ας πάρουμε λίγο θάρρος από τον αγώνα στο Φεστιβάλ, κι ας είμαστε έτοιμες/-οι να ενώσουμε τις φωνές μας όλες/-οι στον κλάδο μας, που δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχτεί ποτέ («λόγω κόβιντ» πάντα, έτσι; δεν είναι η απληστία των αφεντικών, όχι…).

Όσο είμαστε δίπλα στους αγώνες των συναδέλφων μας, το «θα μας βρουν μπροστά τους» αποκτάει άλλη δυναμική.

Κλαδική Τεχνών & Θεαμάτων

RocinanteΑνακοινώσειςΚείμενα αποφάσεων ΡοσινάντεΚλαδική Τεχνών & Θεαμάτων
Ανακοίνωση της Κλαδικής Τεχνών & Θεαμάτων της Α. Π. Ροσινάντε, σχετικά με τη νίκη τους Νίκησαν οι εργαζόμενοι κι οι εργαζόμενες του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου! Ανανεώθηκαν και οι 43 συμβάσεις τους. Αυτός ο αγώνας είναι απλά ένα ακόμα λιθαράκι σε μια χρονιά που απέδειξε έμπρακτα ότι η οργάνωση της εργατικής...