Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζω ουρανούς, λυτρώνω μάνες και γιους.  Active Member

Στις 5 Ιανουαρίου ύστερα από υπερκινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται στον Άλιμο η Πόλα Ρούπα καθώς και η γυναίκα που τη φιλοξενούσε στο σπίτι της, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Πέρα από τις 2 γυναίκες η αστυνομία «εξουδετέρωσε» άλλον έναν κρατικό εχθρό, έχοντάς τον υπό κράτηση από χθες. Δεν πρόκειται φυσικά για άλλον από το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Το παιδί αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων όπου φρουρείται απομονωμένο και χωρίς να δικαιούται επισκεπτήριο από συγγενείς πρώτου βαθμού.

Το τέρας που ονομάζεται κρατικός μηχανισμός δεν σταματά να μας υπενθυμίζει ούτε λεπτό ποια είναι η ουσία του. Στην προκειμένη, η απαγωγή 6χρονών παιδιών ως μέσο πίεσης των «εχθρών» γονιών τους. Ακόμη και οι εχθροπραξίες μεταξύ των μαφιών κρύβουν μεγαλύτερο πολιτισμό από ότι το κράτος και οι πρακτικές του. Το γεγονός ότι αυτά συμβαίνουν ενώ κυβερνά η «Αριστερά» δεν μας προξενεί την παραμικρή έκπληξη. Ούτε το πρώτο κρούσμα αυταρχικής βαρβαρότητας που συναντάμε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι, ούτε χωρίζουμε τις κυβερνήσεις σε «αριστερές» και «δεξιές», ούτε βέβαια πιστέψαμε ποτέ ότι μια κυβέρνηση μπορεί να διαλύει τα κοινωνικά δικαιώματα στο οικονομικό πεδίο και να τα «προστατεύει» σε όλα τα υπόλοιπα.

Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των γονιών του 6χρονου και της Κ.Α. και απεργούς πείνας και δίψας από χθες, για απόδοση της επιμέλειας του παιδιού σε συγγενείς του. Το κοινωνικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα δεν πρέπει να ανεχτεί την κτηνωδία του Κράτους και τις τρομοκρατικές πρακτικές του, αλλά να τσακίσει τον αυταρχισμό του σε οποιοδήποτε κοινωνικό πεδίο. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Παίδων, στις 15:00 μ.μ. όπου κρατείται το παιδί.

Άμεση απόδοση της επιμέλειας του παιδιού της Π.Ρ. και του Ν.Μ. στους συγγενείς του.

 

roci-logo

RocinanteΑνακοινώσεις
Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζω ουρανούς, λυτρώνω μάνες και γιους.  Active Member Στις 5 Ιανουαρίου ύστερα από υπερκινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται στον Άλιμο η Πόλα Ρούπα καθώς και η γυναίκα που τη φιλοξενούσε στο σπίτι της, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Πέρα από τις 2 γυναίκες η αστυνομία «εξουδετέρωσε»...