Τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Νοέμβρη ομάδα ατόμων οπλισμένων με βαριοπούλες, φρεάτια, μάρμαρα, πέτρες, σιδερογροθιές και κοκτέιλ  μολότοφ, εξαπέλυσε τραμπούκικη επίθεση εναντίον αγωνιστών – μελών κινηματικών και αντικαπιταλιστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων έξω από την είσοδο της οδού Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο, την ώρα που αυτοί κατευθύνονταν προς τον χώρο του ιδρύματος προκειμένου να τοποθετήσουν το υλικό τους.

Η επίθεση που υπήρξε απόλυτα απρόκλητη και χωρίς την παραμικρή αφορμή, συνοδεύτηκε από έναν οχετό σεξιστικού υβρεολόγιου και απειλές του τύπου «θα τα ξαναπούμε την Τρίτη στην πορεία». Από την επίθεση, επτά σύντροφοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο σώμα από σιδερολοστούς, ανοιγμένα κεφάλια από μπουκάλια που εκτοξεύτηκαν πάνω τους κ.ά. Ανάμεσά τους δύο μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, όπως και μέλη από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς [ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ κ.ά]. Από την τραμπούκικη βία των επιτιθέμενων, δε γλίτωσαν ούτε γυναίκες συντρόφισσες που χτυπήθηκαν στα πόδια και στο σώμα με σιδερογροθιές.   Φεύγοντας,  μάλιστα, δεν παρέλειψαν να «απαλλοτριώσουν» και τις σημαίες των τραυματιών ως λάφυρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας εκ των επιτιθέμενων απολογήθηκε για το συμβάν στους χτυπημένους συντρόφους μας λέγοντας «συγνώμη δεν καταλάβαμε τι ήσασταν, νομίζαμε ότι ήσασταν η ΚΝΕ». Κάποιες ώρες αργότερα, ανάλογο κείμενο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ‘’indymedia’’, με την ίδια ακριβώς εξήγηση και την κάπως γελοιογραφική επισήμανση ότι  τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να… απαντήσουν.

Από τη μεριά μας, χωρίς να υποτιμάμε την ειλικρινή διάθεση γα αυτοκριτική, δε μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια συγνώμη.

Γιατί τα ίδια τα γεγονότα διαψεύδουν το σενάριο του «μπερδέματος», τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων.

Γιατί ακόμα κι αν ίσχυε το «μπέρδεμα», δε βλέπουμε γιατί αυτό θα σχετικοποιούσε καθ’ οιονδήποτε τροπο τον τραμπουκισμό. Τυφλές επιθέσεις με σιδερόβεργες και πλακάκια, σεξιστική βία σε γυναίκες, απειλές ότι θα υπάρξουν νέα χτυπήματα σε διαδήλωση, ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια αποτελούν μια καθόλα καταδικαστέα πρακτική σε οποιονδήποτε κι αν απευθύνεται, ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές. Η απόρριψη ειδικά του σεξισμού και της μυστικιστικής λατρείας της δύναμης και της επιβολής θα έπρεπε να αποτελούν στοιχεία ακόμα και της αντιφασιστικής βίας, δεδομένου ότι αποτελούν δομικά στοιχεία του αντιφασισμού.

Γιατί κανένας εκ των υστέρων διαχωρισμός από τέτοιου τύπου πρακτικές δεν έχει έννοια, αν δε συνοδεύεται από έμπρακτη δράση απομόνωσης τους και προστασίας του κοινωνικού κινήματος και των αγωνιστών του.

Για εμάς, δεν τίθεται κανένα ζήτημα «εμφύλιου» του κινήματος. Δε λογαριάζουμε ως μέρος του κινήματος κομμάτια που εδώ και αρκετό καιρό διακρίνονται στη διάλυση των δημόσιων εκδηλώσεων και των διαδικασιών του και αντίθετα, καλούμε όλες τις πραγματικές δυνάμεις του κινήματος να οργανώσουν την αυτοάμυνά τους απέναντι σε κάθε τέτοια πρακτική.

Το αντικαπιταλιστικό, το ελευθεριακό και το κοινωνικό κίνημα δε λύγισαν στην κρατική και στην εργοδοτική τρομοκρατία. Δεν θα λυγίσουν ούτε στην τρομοκρατία ομάδων αντικοινωνικής βίας που παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων.

Όποιος σκεφτεί να απειλήσει τις διαδικασίες του κινήματος και την ακεραιότητα των αγωνιστών του, θα βρεθεί στο εξής αντιμέτωπος με τη συλλογική του δύναμη.

Όποιος λογαριάζει τον εαυτό του ως κομμάτι της κοινωνικής αντιπαράταξης, ας το σκεφτεί ξανά πριν συναινέσει σε πρακτικές που το Κράτος και το Κεφάλαιο θα ονειρεύονταν να νομιμοποιήσουν για δικό τους λογαριασμό.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, άνεργους και άνεργες, νέους και νέες, κάθε ελευθεριακό/ή και αντικαπιταλιστή/ρια να βρεθεί σήμερα και αύριο στον χώρο του Πολυτεχνείου και να πλαισιώσει τα μπλοκ της διαδήλωσης , περιφρουρώντας έμπρακτα το κοινωνικό κίνημα και τις δομές του.

Για να προετοιμάσουμε την οργανωμένη αντεπίθεση ενάντια στο Κεφάλαιο και το Κράτος και για να απαντήσουμε έμπρακτα σε κάθε εκφοβισμό και τρομοκρατία

Τρίτη 17 Νοέμβρη, 3 μμ, πλ. Κλαυθμώνος

Στον εκφοβισμό να αντιπαρατάξουμε την αλληλεγγύη!   

rocinante

RocinanteΑνακοινώσεις
Τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Νοέμβρη ομάδα ατόμων οπλισμένων με βαριοπούλες, φρεάτια, μάρμαρα, πέτρες, σιδερογροθιές και κοκτέιλ  μολότοφ, εξαπέλυσε τραμπούκικη επίθεση εναντίον αγωνιστών – μελών κινηματικών και αντικαπιταλιστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων έξω από την είσοδο της οδού Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο, την ώρα που αυτοί κατευθύνονταν προς τον χώρο του...