Ανακοίνωση-κάλεσμα της κλαδικής ένωσης Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την πανυγειονομική απεργία στις 23 Φλεβάρη 2022

Δυο χρόνια πανδημίας, δυο χρόνια εμβάθυνσης της απαξίωσης της δημόσιας Υγείας, δυο χρόνια εντατικοποίησης σε βαθμό εξάντλησης της εργασίας μας, δυο χρόνια επιθέσεων συνολικά στην εργατική τάξη και στη συνδικαλιστική της δράση, δυο χρόνια φτωχοποίησης, αύξησης τιμών, μείωσης μισθών, δυο χρόνια σκλήρυνσης της κατασταλτικής πολιτικής προς ελέγχου των συνεπειών όλων των ανωτέρω, δύο χρόνια περαιτέρω κατρακύλας στη βαρβαρότητα, την ανθρωποφαγία, την ακροδεξιά συνωμοσιολογία και ανορθολογισμό, δυο χρόνια απειλής πολέμου με την Τουρκία και τώρα υπό την απειλή μιας παγκόσμιας σύρραξης. Αυτός είναι ο κόσμος του Κεφαλαίου, του Κράτους του και του πολιτισμού του, αυτός είναι ο κόσμος της παρακμής που βιώνουμε.
Η αντίπαλη πλευρά στη βαρβαρότητα είναι η κίνηση που αντιστέκεται ακόμη σ’ αυτήν κι η οποία μπορεί εν δυνάμει να την ανατρέψει. Είναι η δύναμη του εργατικού κινήματος. Το υγειονομικό κίνημα μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια, ως κομμάτι του συνδικαλιστικού-εργατικού κινήματος έχει δώσει αγώνες ενάντια σε κάθε πτυχή της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, έχει προειδοποιήσει για το τι επέρχεται και πώς αυτό να αντιμετωπιστεί το δυνατόν καλύτερα, έχει βρει τρόπους να κινητοποιείται χωρίς να αψηφά τους τρόπους προστασίας από τον ιό. Έχει δικαιωθεί και δυστυχώς υπάρχει η ανάγκη συνεχώς να το υπενθυμίζει στην πράξη.

Στηρίζουμε την πανυγειονομική απεργία στις 23 Φλεβάρη που έχουν κηρύξει οι ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, την απεργιακή συγκέντρωση στις 8:30’π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και την πορεία προς το υπουργείο υγείας, με αιτήματα:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.
-Επαναφορά των μισθών μας, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού.
-Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
-Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών, αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.
-Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την ειδικότητα.
-Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
-Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Υγείας
Ανακοίνωση-κάλεσμα της κλαδικής ένωσης Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την πανυγειονομική απεργία στις 23 Φλεβάρη 2022 Δυο χρόνια πανδημίας, δυο χρόνια εμβάθυνσης της απαξίωσης της δημόσιας Υγείας, δυο χρόνια εντατικοποίησης σε βαθμό εξάντλησης της εργασίας μας, δυο χρόνια επιθέσεων συνολικά στην εργατική τάξη και στη συνδικαλιστική της δράση, δυο...