Ο πολιτισμός των κρατών, των πατρίδων, των αφεντικών και του κεφαλαίου έβαλε ξανά μπροστά τη μηχανή του κιμά και βγήκε στο κυνήγι για να συνθλίψει ανθρώπους. Η βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία του οικονομικού, πολιτικού και μιλιταριστικού ανταγωνισμού που γεννούν οι εξουσιαστικοί κοινωνικοί σχηματισμοί. Σχηματισμοί που βασίζονται στην κτηνώδη ισχύ, τον πόλεμο, την ανισότητα και το έγκλημα και επιχειρούν να καθυποτάξουν σε αυτά τη δημιουργική δύναμη της ανθρωπότητας και το συλλογικό πάθος της για ελευθερία και ζωή.

Οι φρικιαστικές εικόνες των βομβαρδισμένων πόλεων, των τρομαγμένων ανθρώπων, των κυνηγημένων άμαχων που κρύβονται σε στοές ή παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς στην Ουκρανία, δε διαφέρουν σε τίποτα από κάθε προηγούμενη φορά που ένα κράτος έθεσε τον πολεμικό του μηχανισμό σε δράση για να καταλάβει εδάφη και να δολοφονήσει ανθρώπους. Μόνο πολιτικοί κρετίνοι και σαλτιμπάγκοι του μακιαβελισμού μπορεί να διαχωρίσουν τους δολοφόνους ανάλογα με το αν δολοφονούν στο όνομα του «ιμπεριαλισμού», του «αντι-ιμπεριαλισμού», του «ανθρωπισμού» ή της «δημοκρατίας». Η Ρωσία, χώρα που αμφισβητεί εξ ολοκλήρου την ύπαρξη λαών, όπως το έκανε στο παρελθόν η ναζιστική Γερμανία, έχει τους θαυμαστές της στους κόλπους τέτοιων κρετίνων. Είναι οι ίδιοι ή οι πολιτικοί απόγονοι εκείνων που έκλειναν τα μάτια στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα και τα άνοιγαν ξανά όταν οι χασάπηδες ήταν ξανά οι Αμερικανοί.

Η Ρωσία σήμερα είναι επιτιθέμενη, απέναντι στην Ουκρανία της οποίας το φασιστικό κράτος είχε επιτεθεί στις μειονότητές του, με τις ευλογίες των δυτικών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ που μακέλευαν το Ιράκ, το Αφγανιστάν και παλαιότερα τη Σερβία, που με τη σειρά της είχε μακελέψει τους αλβανόφωνους του Κοσσόβου, μέχρις ότου αυτοί συγκροτήσουν κράτος και μακελέψουν τους Σέρβους. Ανάμεσα στα κράτη και στους ανταγωνισμούς τους δεν υπάρχουν αθώοι. Αθώοι είναι οι λαοί και οι άνθρωποι που οδηγούνται στον θάνατο, τη φτώχεια, την καταστροφή και την προσφυγιά, θύματα της βάρβαρης φρίκης που συνιστά η εξουσία.

Η Ελλάδα δεν είναι διόλου ένα κράτος αθώο σε αυτό το σφαγείο. Μέλος ενεργό και αναπόσπαστο του ΝΑΤΟ, έχει βάψει και τα δικά της χέρια με αίμα σε μια σειρά πολέμων, εισβολών, καταστροφών και δολοφονιών. Όχι μόνο στη Σερβία, στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπου το έδαφός της υπήρξε ορμητήριο, αλλά ακόμα και σήμερα με το όργιο εξοπλισμών, το οποίο διαφημίζεται ως υπερήφανη άμυνα, και δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέρος ενός ευρύτερου ΝΑΤΟϊκού σχεδιασμού για την περιοχή.

Είναι άλλωστε το ΝΑΤΟ που όλα αυτά τα χρόνια στήριξε το φασιστικό πραξικόπημα και την ακροδεξιά τρομοκρατία στην Ουκρανία, προκειμένου να την εντάξει στους κόλπους της. Αυτό που γέμισε όπλα και βάσεις τις χώρες περιμετρικά της Ρωσίας για να ενισχύσει τη γεωπολιτική ισχύ της Δύσης, γνωρίζοντας ότι όταν έρθει η ώρα οι βόμβες δεν θα πέσουν ούτε στα κεφάλια των επιτελείων του ούτε στη Δύση, αλλά πάνω στους άμαχους που εξαπάτησε. Και είναι βέβαια το ΝΑΤΟ που σήμερα ακόμα, ανακοινώνει τη διεύρυνσή του ανατολικά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επόμενη σφαγή.

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν αφέντες, κανένα συμφέρον να διαλέξουν δολοφονικές μηχανές. Έχουν κάθε συμφέρον να οργανώσουν την αλληλεγγύη τους ενάντια στην εξουσία και ένα σύστημα που διψά για κέρδη από το αίμα τους, παλεύοντας πρώτα ενάντια στον ταξικό τους εχθρό στην ίδια τους τη χώρα.

Στεκόμαστε απέναντι στη βάρβαρη εισβολή του ρωσικού κράτους στην Ουκρανία και την ίδια στιγμή παλεύουμε ενάντια στον δικό μας πολεμικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ, τα δικά του σχέδια, την οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας και τους εξοπλισμούς.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στην αντιπολεμική συγκέντρωση το Σάββατο 26/2 στις 6 μμ στα Προπύλαια.

 

-Κανένας πόλεμος ανάμεσα στους λαούς, καμιά ειρήνη ανάμεσα στις τάξεις

-Να σταματήσει η βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία -Έξω όλα τα στρατεύματα από την Ουκρανία

-Αντίσταση σε όλους τους πολεμικούς σχεδιασμούς γεωπολιτικής ισχύος στην περιοχή από Ρωσία και ΝΑΤΟ

-Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και όλοι οι πολεμικοί συνασπισμοί – Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σε οποιοδήποτε πολεμικό σχέδιο

-Να σταματήσει το όργιο των στρατιωτικών εξοπλισμών από το ελληνικό κράτος – Θέλουμε βούτυρο, όχι κανόνια

-Διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών ενάντια στα Κράτη, τον Πόλεμο, το Κεφάλαιο – Οι προλετάριοι και οι προλετάριες δεν έχουμε πατρίδα

 

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Ο πολιτισμός των κρατών, των πατρίδων, των αφεντικών και του κεφαλαίου έβαλε ξανά μπροστά τη μηχανή του κιμά και βγήκε στο κυνήγι για να συνθλίψει ανθρώπους. Η βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία του οικονομικού, πολιτικού και μιλιταριστικού ανταγωνισμού που γεννούν οι εξουσιαστικοί...