Η κλαδική ένωση υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει την πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΟΕΝΓΕ για την ερχόμενη Πέμπτη 2 Μαρτίου ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/17. Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι η κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με σκοπό μια αποκλειστικά δημόσια, καθολική, κοινωνική ασφάλιση, την άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στα ταμεία και την άμεση αποδέσμευση των αποθεματικών τους από το χρηματιστήριο. Επιπλέον η κινητοποίηση προτάσσει και το αίτημα για την άμεση ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης και ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας και πρόνοιας.

Ο χώρος των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι από τους κλάδους που συνεχίζουν και αγωνίζονται ενάντια στις επιθέσεις που έχουμε υποστεί ως τάξη. Μετά την πανελλαδική στάση εργασίας το Φλεβάρη στα δημόσια νοσοκομεία και την πορεία στη Λάρισα συνεχίζουν τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η ανάγκη μιας πανυγειονομικής απεργίας διαρκείας με συγκεκριμένα αιτήματα αιχμής, για την επίτευξη μιας υλικής νίκης είτε πρόκειται για τον άμεσο μισθό μας, είτε για τις κοινωνικές παροχές του Κράτους προς την τάξη, είναι απαραίτητη ως κλιμάκωση του αγώνα κι ως καύσιμο στην αυτοπεποίθηση του κλάδου και της τάξης μας συνολικά.

Η κλαδική υγείας της Α. Π. Ροσινάντε αναγνωρίζει ότι μια 24ωρη απεργία με πληθώρα θεσμικά αιτήματα μπορεί να λειτουργήσει εκτονωτικά, ωστόσο θεωρεί οτι τέτοιες κινητοποιήσεις πρέπει να στηρίζονται. Κάθε μάχη πρέπει να στηριχθεί αφού η εργατική τάξη μόνο μέσω της δράσης της μπορεί να παράγει γεγονότα ακόμα και πέρα από τους άμεσους στόχους μιας κινητοποίησης.

kladiki-igeias

 

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Υγείας
Η κλαδική ένωση υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει την πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΟΕΝΓΕ για την ερχόμενη Πέμπτη 2 Μαρτίου ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/17. Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι η κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με σκοπό...