Ανακοίνωση της Κλαδικής Ένωσης Τεχνών & Θεαμάτων σχετικά με τις δράσεις που αποφασίστηκαν στην συνέλευση του ΣΕΗ στις 13/2

Οι καταλήψεις είναι κάθε βδομάδα και περισσότερες. Μετά τις δραματικές σχολές Εθνικού και του ΚΘΒΕ, του Τσίλλερ, του Ρεξ, και του Θεάτρου Απόλλων στην Πάτρα, έρχονται οι καταλήψεις στο Τμήμα Θεάτρου στο Ναύπλι και την Θεσσαλονίκηο, του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, της ΑΣΚΤ. Στις δράσεις συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι/-ες στον πολιτισμό και όχι μόνο. Το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας είναι στο μέρος των αγωνιζόμενων καλλιτεχνών. Μόνο η κυβέρνηση επιμένει ότι το προεδρικό διάταγμα δεν επηρεάζει κάπως τον εργαζόμενο κόσμο. Φυσικά, ξέρουμε ότι ένα κράτος δεν κάνει στα τυφλά κινήσεις χωρίς να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ιδιωτών. Η παρούσα κίνηση είναι μια αφορμή για να επαναφέρουμε την συζήτηση γύρω από την καλλιτεχνική παιδεία. Δεν σκοπεύουμε να δηλώσουμε ότι συντεχνιακά θέλουμε απλά πτυχία με αξία, αλλά μας αφορά ευρύτερα η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Η επίθεση στους/στις απόφοιτους/-ες είναι μια επίθεση σε όλο τον κόσμο της εργασίας.

Η παραίτηση των καθηγητριών και  των καθηγητών από την δραματική σχολή Εθνικού, του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, και του ΚΘΒΕ αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενες/-οι είναι έτοιμοι/-ες να το πάνε μέχρι τέλους και ο αγώνας κλιμακώνεται. Από τη δική μας μεριά, θεωρούμε ότι μόνο οι αγώνες του κόσμου της εργασίας μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και καμία διαπραγμάτευση με τον πρωθυπουργό και τους υφιστάμενους του. Είναι η στιγμή να ανοίξουν όλα τα ζητήματα του κλάδου μας και να δώσουμε τη μάχη μας, με απεργίες διαρκείας και συνεχείς κινητοποιήσεις. Οι αλλαγές έρχονται από εμας για εμάς και είμαστε έτοιμες/-οι να δώσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι τέλους.

Η πρόταση της διοίκησης για στάση εργασίας (κι απεργία μόνο σε περίπτωση που και αν) είναι μετριοπαθής και οδεύει προς τον συμβιβασμό με το κράτος. Χαιρετίζουμε το καλλιτεχνικό κίνημα, που δείχνει τα δόντια του απέναντι σε ένα κράτος που απαξιώνει τις ζωές μας. Στηρίζουμε τις συνεχόμενες καταλήψεις που κλιμακώνουν τον αγώνα σε όλη την χώρα.

 

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2 ΣΤΙΣ 11:00

-ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΔ 85/2022

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

-ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Κλαδική Ένωση Τεχνών & Θεαμάτων

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Ανακοίνωση της Κλαδικής Ένωσης Τεχνών & Θεαμάτων σχετικά με τις δράσεις που αποφασίστηκαν στην συνέλευση του ΣΕΗ στις 13/2 Οι καταλήψεις είναι κάθε βδομάδα και περισσότερες. Μετά τις δραματικές σχολές Εθνικού και του ΚΘΒΕ, του Τσίλλερ, του Ρεξ, και του Θεάτρου Απόλλων στην Πάτρα, έρχονται οι καταλήψεις στο Τμήμα Θεάτρου...