Ανακοίνωση της ΑΠ Ροσινάντε

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – Ροσινάντε χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες, αγωνιστές, μετανάστες, αντικαπιταλιστές, τα σωματεία, τις κινήσεις και τις οργανώσεις που διαδήλωσαν την Τρίτη στο Κέντρο της Αθήνας, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και αψηφώντας τα προεκλογικά κελεύσματα για απομάκρυνση από τον χώροι της διαδήλωσης προκειμένου να αποφευχθούν οι «προβοκάτσιες».

Σε μια περίοδο κατά την οποία το Κεφάλαιο συνεχίζει την επίθεσή του πλήρες θράσους, μη διστάζοντας να εξαγγέλλει νέα βάρβαρα μέτρα και προχωρώντας στο βίαιο εκφασισμό της κοινωνίας, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι ο πόλεμός του με την Εργασία υπερβαίνει κατά πολύ μια απλή εκλογική διαδικασία, η αταλάντευτη παραμονή μας στον δρόμο του αγώνα και της ανεξάρτητης εργατικής δράσης είναι αναγκαία.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι αξιοθρήνητες οι προσπάθειες να εγκλωβιστεί η κοινωνική δυσαρέσκεια σε κοινοβουλευτικά και εκλογικά όρια και μάλιστα μέσω συνθημάτων που όποτε στο παρελθόν προτάθηκαν ή εφαρμόστηκαν, οδήγησαν το εργατικό κίνημα στη συντριβή.

Ο αγώνας των εργαζομένων ξεφεύγει από μηχανικούς και επιφανειακούς διαχωρισμού τύπου «υπέρ ή εναντίον των μνημονίων» ή συνθήματα που βρικολάκιασαν από τα βάθη των ηττών του εργατικού κινήματος όπως αυτό της «αριστερής κυβέρνησης». Ξεφεύγει επίσης από τις λογικές του κόμματος-εκκλησία που περιμένει την «δεύτερη παρουσία». Ξεπερνά συνολικά τα όρια του κοινοβουλευτισμού και κατευθύνεται στη συνολική σύγκρουση με τον καπιταλισμό και τις πολιτικές του. Κάθε προσπάθεια λοιπόν να εγκαταλειφθεί ο ταξικός αγώνας για χάρη εκλογικών σκοπιμοτήτων πρέπει να απαντάται με την όσο το δυνατόν πιο μαζική παρουσία του κόσμου της Εργασίας στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς, οπουδήποτε η εργατική τάξη δημιουργεί η ίδια τους όρους της απελευθέρωσής της.

Ακόμα και ο επαπειλούμενος και πραγματικός κίνδυνος της εισόδου των ναζιστών στη Βουλή, δεν αντιμετωπίστηκε με κανέναν κοινοβουλευτικό τρόπο και καμία επίκληση στη νομιμότητα, αλλά αποκλειστικά με την άμεση δράση των κατοίκων της Βιάννου που γελοιοποίησαν τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής, παίρνοντάς τα στο κυνήγι με τις τσουγκράνες. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ακόμα κι αν ο φασισμός και ο καπιταλισμός πολεμιούνται με κάθε τρόπο, νικιούνται μόνο με την αμεση δράση.

Ο αγώνας ενάντια στο Κεφάλαιο και τον φασισμό θα δοθεί από τους εργαζόμενους τους ίδιους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, όποιος ψηφίζει οποιονδήποτε αντιφασιστικό ή αντικαπιταλιστικό σχηματισμό χωρίς να προετοιμάζει την κοινωνική επανάσταση είναι βλαβερός, εξίσου βλαβερός όμως είναι όποιος απέχει χωρίς να προετοιμάζει την κοινωνική επανάσταση.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τη δυνατότητα του κοινοβουλευτισμού να επηρεάσει τη ζωή μας. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τον δρόμο.

RocinanteΑνακοινώσειςΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Ανακοίνωση της ΑΠ Ροσινάντε Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – Ροσινάντε χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες, αγωνιστές, μετανάστες, αντικαπιταλιστές, τα σωματεία, τις κινήσεις και τις οργανώσεις που διαδήλωσαν την Τρίτη στο Κέντρο της Αθήνας, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και αψηφώντας τα προεκλογικά κελεύσματα για απομάκρυνση από τον χώροι της διαδήλωσης προκειμένου να αποφευχθούν...