«Είμαστε αποφασισμένοι να τσακίσουμε τον φασισμό, όχι μαζί με την κυβέρνηση αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Γνωρίζουμε καλά ότι καμία κυβέρνηση δεν θα πολεμήσει τον φασισμό μέχρι να τον συντρίψει, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να προσφεύγει σε αυτόν κάθε φορά που κινδυνεύει να της φύγει η εξουσία από τα χέρια».

Η φράση αυτή, ειπωμένη από αναρχοσυνδικαλιστή μαχητή του ισπανικού εμφυλίου, αποκτά ξεχωριστή σημασία αυτή την περίοδο κατά την οποία η κοινωνία μοιάζει να αναζητά δεκανίκι στον κοινοβουλευτισμό και την εναλλαγή στη διαχείριση της κρατικής εξουσίας.
Ο φασισμός δεν είναι μια απειλή κατά της αστικής δημοκρατίας ή της δημοκρατίας γενικά και αόριστα. Είναι η αντίδραση του Κεφαλαίου σε συνθήκες κρίσης και απειλεί πάντα την εργατική τάξη όσο το Κεφάλαιο χρειάζεται να προστρέξει στο αυταρχικό ολοκληρωτικό Κράτος για να διασφαλίσει την αναπαραγωγή του.
Οφείλει να γίνει ξεκάθαρο σε όλη την εργατική τάξη ότι η υπόθεση του φασισμού, δεν έχει τελειώσει λόγω των «φυλακίσεων» του ηγετικού πυρήνα της ΧΑ, ούτε ακόμα περισσότερο λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης. Το τσάκισμα του φασισμού ήταν και παραμένει υπόθεση της συλλογικής δύναμης της τάξης μας.
Το Σάββατο στις 31 Γενάρη, οι φασίστες της ΧΑ θα επιχειρήσουν να παρελάσουν για άλλη μια φορά , πραγματοποιώντας το ετήσιο πανηγυράκι ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας στους δρόμους της Αθήνας. Οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος και οι αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες οφείλουν να τους φράξουν τον δρόμο το Σάββατο και κάθε άλλη μέρα σε εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμια και γειτονιές.

Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ στηρίζουμε και καλούμε στην Αντιφασιστική Διαδήλωση, το Σάββατο 31/1, στις 17:00, στην Ομόνοια.

Logo-Roci

RocinanteΑνακοινώσεις
«Είμαστε αποφασισμένοι να τσακίσουμε τον φασισμό, όχι μαζί με την κυβέρνηση αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Γνωρίζουμε καλά ότι καμία κυβέρνηση δεν θα πολεμήσει τον φασισμό μέχρι να τον συντρίψει, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να προσφεύγει σε αυτόν κάθε φορά που κινδυνεύει να της φύγει η εξουσία...